Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a zelenou petrželku, k tomu přidáme nakrájené žemle, osmažíme dokřupava, necháme vychladnout. V mléce rozmícháme 1 vejce a 1 žloutek, osolíme a nalijeme na žemle a necháme 1/2 hodiny odstát.
2
Potom přidáme hrubou mouku, strouhanku, pepř, na slanině podušené houby a vše promícháme. Rukama namočenými ve studené vodě děláme menší kulaté knedlíky, které vaříme pomalu 10 minut ve slané vodě.
Prosím o opravu, chybí mouka a strouhanka a 1l mléka?
Věra
|25. 1. 2007 00:44
Děkuju za radu, paní Zdeňko. Asi zkusím upéct normální nádivku ze žloutků, bílkového sněhu a trochy strouhanky s přidáním uvařených sušených hub nebo osmažených čerstvých hub a ńějakým tím kořením.
Alena Tarabová
|24. 1. 2007 12:11
To vypadá nádherně, myslíte Věruško, že to bude dobré i ze žampionů?
Zdeňka
|24. 1. 2007 09:52
Paní Věro,podívejte se tady v receptech na Šumavský hubník,možná je to ten,který hledáte.Taky ho dělám a je dobrý.
Věra
|23. 1. 2007 23:04
Jednou jsem dostala už upečený jakýsi "hubovník", recept nemám, ale myslím, že musel být jiný, bylo to pečené. Neznáte náhodou?