hrnek
maso
pečené kuřecí, krůtí, králičí nebo vepřové
1
lžička
máslo
1
hrnek
čerstvé houby
- drobně pokrájené (žampiony nebo jiné čerstvé houby)
1
hrnek
vařené brambory
- nastrouhané
2
ks
vejce
dle velikosti 1 -
2
stroužek
česnek
dle chuti, cca
30
g
tvrdý sýr
nastrouhaný, nejlépe Čedar,
1
ks
cibule
jemně pokrájená
sůl
pepř mletý
tymián
- špetka (není nutný)
strouhanka
do těsta a na obalení
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit.
2
Do mísy dáme nastrouhané brambory, drobně pokrájené pečené maso, nastrouhaný česnek, podušené žampiony s cibulí, sýr, vejce, sůl, pepř, tymián a dobře promícháme. Směs dle potřeby zahustíme čerstvou strouhankou tak, aby se nám dobře tvarovaly mokrou rukou karbanátky (placičky), které před smažením obalíme ve strouhance.
3
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Len škoda, že tie zemiaky to odsunuli do škatuľky "Nie pre diabetikov"...
Eva Dlabalová
|24. 3. 2015 15:58
Výborné šťavnaté karbenátky, ikdyž s karbenátkem z mletého masa to nemá nic společného, snad jen ten tvar. Tymián určitě nedoporučuji vynechat, dá všemu bezvadnou chuť a k houbám řekla bych že i patří. Doporučuji s bramborovou kaší, byla to delikatesa.
GurmánCZ
|15. 5. 2014 10:49
Podle me to jidlo neni vhodne na leto.Idealni tak na podzim takze v lete urcite ne :-$ 8-)