Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit majoránkou a česnekem. Vytvoříme menší karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance.
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vyrovnáme karbanátky a pečeme cca 20 minut při 200 °C. Během pečení jednou obrátíme.
Hledala jsem rychlovku z mletého masa na dnešní oběd, hub máme plný mrazák, takže nebylo co řešit.
Je to rychlé, dobré a díky pečení v troubě i poměrně "zdravé "a hlavně časově nenáročné. Oba jsme s mužem ocenili, že nejsou nasáklé olejem z klasického smažení na pánvi. Než se karbenátky upekly, udělala jsem si v klidu kaši. Díky za super jednoduchý recept, určitě brzy zopakujem :-)
Nedala jsem majoránku,aby vynikla chuť hub.Jinak směs výtečná a šťavnatá.Nedělala jsem karbanátky,ale vše najednou zapekla .Skvělé..Jednička letí.:-)
Simča Sládková
|25. 5. 2008 22:40
Vaúúúúú, ANIČKA zaslouží véééélikou jedničku. Pečení karbošů v troubě nemá chybu a kombinace masa a hub je něco pro můj mlsný jazyk. Aničko - díky!!!!
Ivana Marešová
|22. 5. 2008 14:27
Karboše chutnali opravdu skvěle. A ten nápad s pečícím papírem v troubě - úúúžasný, ušetří to spoustu práce a člověk má hned čas udělat také něco jiného. Dávám za 1
ANNA POLÁKOVÁ
|22. 10. 2007 10:00
jsem moc ráda, že Vám chutnalo:-)))stejným způsobem připravuju karbanátky z kupovaného mletého, které je většinou tučné, někdy to toho zamíchám nakrájenou ostravskou klobásku a super je varianta s nakrájenou opečenou anglickou slaninkou.Všechen tuk se vypeče a nám zbydou velice chutné karboše:-))
Anonym
|12. 10. 2007 09:34
Naprosto vynikající. Karbanátky na pečícím papíře krásně pustily tuk, takže se kráááásně opekly. Ušetří to opravdu námahu s obracením a stáním u pánvičky. Všechny karbanátky jsou stejně propečené. Dávám za 1
Renda ***
|11. 10. 2007 14:49
Recept je výborný,karbanátky nám moc chutnaly a ten nápad s pečením v troubě je prostě úúúžasný:-))
Bohuna Heřmanová
|22. 9. 2007 21:20
Byla to opravdu pochoutka! Použila jsem na pečení remosku. Vřele doporučuji všem labužníkům
Markéta
|12. 9. 2007 09:04
Je to mňamka! Doporučuji...Hlavně mě potěšilo, že nemusím stát u pánvičky a dlouho smažit, ale vložit do trouby a nechat péct. V ušetřeném čase stihnu spoustu jiných věcí.