g
vepřová slanina
dle chuti - anglická, vahalova...
1
ks
cibule
3
stroužek
česnek
dle chuti, cca
drcený kmín
dle chuti
pepř mletý
dle chuti
sůl
dle chuti
1
ks
vejce
1
lžička
mletá paprika
strouhanka
dle potřeby
ingredience na trojobal
olej
na smažený
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a dochutíme kořením dle vlastní chuti. Můžeme přidat i bylinky (majoránka či tymián). Směs řádně promícháme a zahustíme dle potřeby trochou čerstvé strouhanky.
2
Z masovo-houbové směsi tvoříme v mokrých rukách placičky, které následně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme je s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.