• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso zadní
    • 80
      g uzený špek
    • 150
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 200
      g mražené houby nebo čerstvé, krátce spařené a scezené
    • rozmarýn a tymián - dle chuti (cca snítka)
    • 600
      ml hovězí vývar
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme z obou stran dozlatova z obou stran.
2
Při vkládání do hrnce zasuneme plátky masa pod cibulovo-špekový základ. Po osmažení plátků přidáme krátce osmažit a rozvonět i nasekaný česnek, dále přilijeme cca 500 ml vývaru, bylinky a houby. Zaklopíme a dusíme do změknutí masa, občas dle potřeby promícháme a podlijeme vodou.
3
Nakonec vyndáme snítky bylinek, lístečky v omáčce nevadí, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo domácí jíškou dle potřeby, vše ještě provaříme, dle chuti případně dochutíme solí, pepřem či utřeným česnekem.
4
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (kynutý, bramborovo-houskový, karlovarský...), rýží, těstovinami, bramborovými noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)

Bylinkovo-houbové těstoviny na…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

354
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
335
Máslové řízky
Máslové řízky
199
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
17
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové halušky
Houbové halušky
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky III.
Houbové karbanátky III.
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact