• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso zadní
    • 80
      g uzený špek
    • 150
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 200
      g mražené houby nebo čerstvé, krátce spařené a scezené
    • rozmarýn a tymián - dle chuti (cca snítka)
    • 600
      ml hovězí vývar
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme z obou stran dozlatova z obou stran.
2
Při vkládání do hrnce zasuneme plátky masa pod cibulovo-špekový základ. Po osmažení plátků přidáme krátce osmažit a rozvonět i nasekaný česnek, dále přilijeme cca 500 ml vývaru, bylinky a houby. Zaklopíme a dusíme do změknutí masa, občas dle potřeby promícháme a podlijeme vodou.
3
Nakonec vyndáme snítky bylinek, lístečky v omáčce nevadí, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo domácí jíškou dle potřeby, vše ještě provaříme, dle chuti případně dochutíme solí, pepřem či utřeným česnekem.
4
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (kynutý, bramborovo-houskový, karlovarský...), rýží, těstovinami, bramborovými noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)

Bylinkovo-houbové těstoviny na…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Svařák
Svařák
19
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
18
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové halušky
Houbové halušky
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky III.
Houbové karbanátky III.
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact