• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso zadní
    • 80
      g uzený špek
    • 150
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 200
      g mražené houby nebo čerstvé, krátce spařené a scezené
    • rozmarýn a tymián - dle chuti (cca snítka)
    • 600
      ml hovězí vývar
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme z obou stran dozlatova z obou stran.
2
Při vkládání do hrnce zasuneme plátky masa pod cibulovo-špekový základ. Po osmažení plátků přidáme krátce osmažit a rozvonět i nasekaný česnek, dále přilijeme cca 500 ml vývaru, bylinky a houby. Zaklopíme a dusíme do změknutí masa, občas dle potřeby promícháme a podlijeme vodou.
3
Nakonec vyndáme snítky bylinek, lístečky v omáčce nevadí, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo domácí jíškou dle potřeby, vše ještě provaříme, dle chuti případně dochutíme solí, pepřem či utřeným česnekem.
4
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (kynutý, bramborovo-houskový, karlovarský...), rýží, těstovinami, bramborovými noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)

Bylinkovo-houbové těstoviny na…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Thajské kari

Thajské kari

Apple crumble

Apple crumble

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

55
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
48
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
39
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
33
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
31
Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Asijské nudle s trhaným…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové halušky
Houbové halušky
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky III.
Houbové karbanátky III.
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact