Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory smícháme s moukou a v osolené vodě uvaříme. Scezené halušky smícháme s houbami. Podáváme teplé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|13. 5. 2014 19:05
Vařila jsem halušky podle receptu a ve vodě se mi všechny rozpadly. Nedoporučuju.
Verča
|13. 10. 2012 23:46
Já jsem halušky smíchala s klasickou smaženicí hodně na cibulce, přidala smetanu a nastrouhaný sýr a VÝBORNÉ! Určitě doporučuji vyzkoušet ;-)
evkha
|12. 7. 2012 18:17
Dobrý den, my jsme doma halušky navíc vařili v té vodě, v které se předtím máčely ty sušené houby. A pak se přidalo trochu pepře, a hlavně ty houby pak dusit na másle:-))
matheislova
|21. 8. 2011 08:27
pridavek od jarky burganove je vynikajici me udelal velkou radost diky za nazor matheislova
Ivana Šlapáková
|5. 7. 2010 13:53
Uvařeno, usmažila jsem slaninovo uzené škvarečky, na tom jsem prohřála uvařené sušené houdby, zamíchala do halušek a je to dobré....... U nás holt ta masová chuť je požadovaná. Takže doporučuji. za 1.
Simča Sládková
|7. 1. 2010 14:49
Omluva za překlepy - měla být NASEKANÁ petrželka...
Simča Sládková
|7. 1. 2010 14:47
Je to naprosto jedinešné. Když jsem osmahla houby, přidala jsem k nim uvařené halušky a trochu je promíchala s houbami a také osmahla. Dochutila jsem rozetřeným česnekem a nesekanou petrželkou a byl z toho výborný oběd. Jak také jinak, když obsahoval samé věci, které miluji - halušky, houby a česnek :-). Dávám 1!!!
Jarka Bugarová
|25. 9. 2007 12:17
já do toho ještě uvařím zvlášť kastrůlek brambor,které pokrájím na menší kousky,vyškvařím slaninu a pak to lehce promíchám s haluškami a houbami.Stejně to dělám s bryndzou nebo zelím a uzeným.
dušan
|24. 9. 2007 09:21
U nás sa toto jedlo dedí z pokolenia na pokolenie -haluškové cesto klasické ako na bryndzové halušky, pre gurmánov zo strúhaných zemiakov a hotové poliať opraženou slaninkou. Najlepšie je použiť tmavé sušené huby.
Zora Manasová
|16. 5. 2007 18:43
Vajce nie je nevyhnutné (preto sú vhodné aj pri delenej strave - rastlinné jedlo, cibuľa opražená na oleji - cibule musí byť veľa - zmiešaná s haluškami a údené tofu chuťovo veľmi podobné údenej slanine) - výborné. Dôležité sú zemiaky - z nových nebudú nikdy strapačky.
Tereza Jarčušková
|16. 10. 2006 13:05
Nerozvaria sa, ja do strapačiek ( halušiek ) nikdy vajce nedávam. Len nastrúhané zemiaky, osolím a múku.
Václav FRONĚK
|16. 10. 2006 09:24
Jestliže nedáte vejce tak se vám halušky rozvaří,když nebudou škrobové brambora a stejně musíte být moc opatrní při vaření.Nyní jsou velmi dobré halušky v prášku (já scháním od firmy "Label"),ale i ostatní jsou dobré např.NATURA.
Marie Slavickova
|8. 10. 2006 22:18
Je to vyborne.Ja delam z tech hub klasickou smazenici s vejci a pak smicham s haluskami nebo chlupatymi knedliky.