• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
Napište svůj komentář k receptu

Houbové halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g sušené houby
    • 150
      g máslo
    • 500
      g brambory
    • 20
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory smícháme s moukou a v osolené vodě uvaříme. Scezené halušky smícháme s houbami. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky

Halušky

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 13. 5. 2014 19:05

    Vařila jsem halušky podle receptu a ve vodě se mi všechny rozpadly. Nedoporučuju.

  • Verča | 13. 10. 2012 23:46

    Já jsem halušky smíchala s klasickou smaženicí hodně na cibulce, přidala smetanu a nastrouhaný sýr a VÝBORNÉ! Určitě doporučuji vyzkoušet ;-)

  • evkha | 12. 7. 2012 18:17

    Dobrý den, my jsme doma halušky navíc vařili v té vodě, v které se předtím máčely ty sušené houby. A pak se přidalo trochu pepře, a hlavně ty houby pak dusit na másle:-))

  • matheislova | 21. 8. 2011 08:27

    pridavek od jarky burganove je vynikajici me udelal velkou radost diky za nazor matheislova

  • Ivana Šlapáková | 5. 7. 2010 13:53

    Uvařeno, usmažila jsem slaninovo uzené škvarečky, na tom jsem prohřála uvařené sušené houdby, zamíchala do halušek a je to dobré....... U nás holt ta masová chuť je požadovaná. Takže doporučuji. za 1.

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:49

    Omluva za překlepy - měla být NASEKANÁ petrželka...

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:47

    Je to naprosto jedinešné. Když jsem osmahla houby, přidala jsem k nim uvařené halušky a trochu je promíchala s houbami a také osmahla. Dochutila jsem rozetřeným česnekem a nesekanou petrželkou a byl z toho výborný oběd. Jak také jinak, když obsahoval samé věci, které miluji - halušky, houby a česnek :-). Dávám 1!!!

  • Jarka Bugarová | 25. 9. 2007 12:17

    já do toho ještě uvařím zvlášť kastrůlek brambor,které pokrájím na menší kousky,vyškvařím slaninu a pak to lehce promíchám s haluškami a houbami.Stejně to dělám s bryndzou nebo zelím a uzeným.

  • dušan | 24. 9. 2007 09:21

    U nás sa toto jedlo dedí z pokolenia na pokolenie -haluškové cesto klasické ako na bryndzové halušky, pre gurmánov zo strúhaných zemiakov a hotové poliať opraženou slaninkou. Najlepšie je použiť tmavé sušené huby.

  • Zora Manasová | 16. 5. 2007 18:43

    Vajce nie je nevyhnutné (preto sú vhodné aj pri delenej strave - rastlinné jedlo, cibuľa opražená na oleji - cibule musí byť veľa - zmiešaná s haluškami a údené tofu chuťovo veľmi podobné údenej slanine) - výborné. Dôležité sú zemiaky - z nových nebudú nikdy strapačky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 13:05

    Nerozvaria sa, ja do strapačiek ( halušiek ) nikdy vajce nedávam. Len nastrúhané zemiaky, osolím a múku.

  • Václav FRONĚK | 16. 10. 2006 09:24

    Jestliže nedáte vejce tak se vám halušky rozvaří,když nebudou škrobové brambora a stejně musíte být moc opatrní při vaření.Nyní jsou velmi dobré halušky v prášku (já scháním od firmy "Label"),ale i ostatní jsou dobré např.NATURA.

  • Marie Slavickova | 8. 10. 2006 22:18

    Je to vyborne.Ja delam z tech hub klasickou smazenici s vejci a pak smicham s haluskami nebo chlupatymi knedliky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Polohrubá mouka Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Podvodnice

Podvodnice

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

117
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
48
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
26
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Houbové bramboráčky
Houbové bramboráčky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact