• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
Napište svůj komentář k receptu

Houbové halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g sušené houby
    • 150
      g máslo
    • 500
      g brambory
    • 20
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory smícháme s moukou a v osolené vodě uvaříme. Scezené halušky smícháme s houbami. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky

Halušky

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 13. 5. 2014 19:05

    Vařila jsem halušky podle receptu a ve vodě se mi všechny rozpadly. Nedoporučuju.

  • Verča | 13. 10. 2012 23:46

    Já jsem halušky smíchala s klasickou smaženicí hodně na cibulce, přidala smetanu a nastrouhaný sýr a VÝBORNÉ! Určitě doporučuji vyzkoušet ;-)

  • evkha | 12. 7. 2012 18:17

    Dobrý den, my jsme doma halušky navíc vařili v té vodě, v které se předtím máčely ty sušené houby. A pak se přidalo trochu pepře, a hlavně ty houby pak dusit na másle:-))

  • matheislova | 21. 8. 2011 08:27

    pridavek od jarky burganove je vynikajici me udelal velkou radost diky za nazor matheislova

  • Ivana Šlapáková | 5. 7. 2010 13:53

    Uvařeno, usmažila jsem slaninovo uzené škvarečky, na tom jsem prohřála uvařené sušené houdby, zamíchala do halušek a je to dobré....... U nás holt ta masová chuť je požadovaná. Takže doporučuji. za 1.

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:49

    Omluva za překlepy - měla být NASEKANÁ petrželka...

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:47

    Je to naprosto jedinešné. Když jsem osmahla houby, přidala jsem k nim uvařené halušky a trochu je promíchala s houbami a také osmahla. Dochutila jsem rozetřeným česnekem a nesekanou petrželkou a byl z toho výborný oběd. Jak také jinak, když obsahoval samé věci, které miluji - halušky, houby a česnek :-). Dávám 1!!!

  • Jarka Bugarová | 25. 9. 2007 12:17

    já do toho ještě uvařím zvlášť kastrůlek brambor,které pokrájím na menší kousky,vyškvařím slaninu a pak to lehce promíchám s haluškami a houbami.Stejně to dělám s bryndzou nebo zelím a uzeným.

  • dušan | 24. 9. 2007 09:21

    U nás sa toto jedlo dedí z pokolenia na pokolenie -haluškové cesto klasické ako na bryndzové halušky, pre gurmánov zo strúhaných zemiakov a hotové poliať opraženou slaninkou. Najlepšie je použiť tmavé sušené huby.

  • Zora Manasová | 16. 5. 2007 18:43

    Vajce nie je nevyhnutné (preto sú vhodné aj pri delenej strave - rastlinné jedlo, cibuľa opražená na oleji - cibule musí byť veľa - zmiešaná s haluškami a údené tofu chuťovo veľmi podobné údenej slanine) - výborné. Dôležité sú zemiaky - z nových nebudú nikdy strapačky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 13:05

    Nerozvaria sa, ja do strapačiek ( halušiek ) nikdy vajce nedávam. Len nastrúhané zemiaky, osolím a múku.

  • Václav FRONĚK | 16. 10. 2006 09:24

    Jestliže nedáte vejce tak se vám halušky rozvaří,když nebudou škrobové brambora a stejně musíte být moc opatrní při vaření.Nyní jsou velmi dobré halušky v prášku (já scháním od firmy "Label"),ale i ostatní jsou dobré např.NATURA.

  • Marie Slavickova | 8. 10. 2006 22:18

    Je to vyborne.Ja delam z tech hub klasickou smazenici s vejci a pak smicham s haluskami nebo chlupatymi knedliky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Polohrubá mouka Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Indiánci

Indiánci

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

17
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
13
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
12
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
11
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
9
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Houbové bramboráčky
Houbové bramboráčky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact