Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny smícháme se sádlem s cibulí, houbami a česnekem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem dle chuti. Nasypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (sádlo + strouhanka), dáme zapéct na cca 25 minut zakryté alobalem, pak odkryjeme, zalijeme osolenými, rozšlehanými vejci v mléce a dopečeme odkryté ještě asi 10 minut. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
2
Sádlo můžeme nahradit vyškvařenou slaninou (špekem).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Nedbálková
|15. 3. 2016 14:17
Výborné jídlo a snadno dostupné pro každého. Sušené houby jsou hodně aromatické a proto těstoviny dostaly při pečení super chuť, ale kdyby bylo pro mužské, tak bych se té slanině nebránila.
Anička
|17. 9. 2013 15:09
Jednoduchá a rychlá bašta, děkuji vám za recept. Zase něco jiného než smaženice.
Honza Budil
|18. 1. 2013 17:31
Fleky mě chutnali i před upečením, ale stejnak jsem je do trouby dal a super 8-) .
Kocánková
|13. 9. 2011 19:34
Sušené houby jsem vyměnila za čerstvé, ty jsem taky podusila na cibuli. Výborné.
Sylvia
|28. 5. 2011 09:32
Flicky s houbama delam casto, recept znam od sve babicky, nekdy pridam i cesnek. Je to lahudka :-* .
Jana
|14. 4. 2011 22:46
Použila jsem mražené houby, bylo to velmi jedlé :) !