• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
Napište svůj komentář k receptu

Houbová "svíčková"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová "svíčková"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby čerstvé nebo sušené
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • smetana
    • cukr
    • hladká mouka (vařím od oka, proto neuvádím množství)

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 29. 11. 2010 18:32

    miluji svíčkovou,hned vyskouším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • zdenek andel | 27. 1. 2009 18:58

    Maruško Pospíšilová, svíčková k sekané se dělá stejně, jako k houbám. Musí se dát trochu silnější hovězí vývar a dávám více celeru.Na houbovou svíčkovou nakládám houby na kyselo, ale dávám pěkně tvrdé a půlené, nebo celé, jak se vejdou do sklenice.

  • jajda | 9. 4. 2008 21:39

    Rozmixovat klidně můžete a pak nemusíte už zahušťovat moukou. To už je na každým, jak to má radší. Já preferuji větší kousky zeleniny.

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 20:37

    Obrátil bych pořadí restování. Napřed zelenina, pak cibule, pak karamel, pak vývar (vody je pro hovězí, ne?) a nakonec jak říká Marie žádná mouka, ale rozmixovat. A to koření dej do vajíčka na čaj a nemusíš ho hledat. Jinak dobrý, tak houby dělávala moje máma. K tomu vejce natvrdo a knedlík.

  • Romana Marešová | 3. 4. 2008 17:44

    no bomba brzy to zkusím v mrazáku mám plno hub:o)

  • Marie Pospíšilová | 3. 4. 2008 07:44

    Nojo, svíčková, houbičky... určitě vyzkoušíme. Jen se ptám, proč zahušťovat moukou a nerozmixovat zeleninu? Do rozmixované šťávy již mouka není zapotřebí a šťáva je i chutnější. Dokonce jsem někde četla recepis na svíčkovou z mletého masa... taková sekaná ála svíčková. Jen ho najít :(

  • Jay | 2. 4. 2008 20:42

    Tak to okamžitě vyzkouším! Miluju houby i svíčkovou! A dohromady...? To musí být "žrádlo":-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z hub Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Hladká mouka Houby Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Kuře „65“

Kuře „65“

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

61
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
36
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact