• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
Napište svůj komentář k receptu

Houbová "svíčková"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová "svíčková"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby čerstvé nebo sušené
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • smetana
    • cukr
    • hladká mouka (vařím od oka, proto neuvádím množství)

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová polévka

Houbová polévka

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pizza

Houbová pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 29. 11. 2010 18:32

    miluji svíčkovou,hned vyskouším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • zdenek andel | 27. 1. 2009 18:58

    Maruško Pospíšilová, svíčková k sekané se dělá stejně, jako k houbám. Musí se dát trochu silnější hovězí vývar a dávám více celeru.Na houbovou svíčkovou nakládám houby na kyselo, ale dávám pěkně tvrdé a půlené, nebo celé, jak se vejdou do sklenice.

  • jajda | 9. 4. 2008 21:39

    Rozmixovat klidně můžete a pak nemusíte už zahušťovat moukou. To už je na každým, jak to má radší. Já preferuji větší kousky zeleniny.

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 20:37

    Obrátil bych pořadí restování. Napřed zelenina, pak cibule, pak karamel, pak vývar (vody je pro hovězí, ne?) a nakonec jak říká Marie žádná mouka, ale rozmixovat. A to koření dej do vajíčka na čaj a nemusíš ho hledat. Jinak dobrý, tak houby dělávala moje máma. K tomu vejce natvrdo a knedlík.

  • Romana Marešová | 3. 4. 2008 17:44

    no bomba brzy to zkusím v mrazáku mám plno hub:o)

  • Marie Pospíšilová | 3. 4. 2008 07:44

    Nojo, svíčková, houbičky... určitě vyzkoušíme. Jen se ptám, proč zahušťovat moukou a nerozmixovat zeleninu? Do rozmixované šťávy již mouka není zapotřebí a šťáva je i chutnější. Dokonce jsem někde četla recepis na svíčkovou z mletého masa... taková sekaná ála svíčková. Jen ho najít :(

  • Jay | 2. 4. 2008 20:42

    Tak to okamžitě vyzkouším! Miluju houby i svíčkovou! A dohromady...? To musí být "žrádlo":-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z hub Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Hladká mouka Houby Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Hummus II.

Hummus II.

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact