• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová staročeská pečínka s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Houbová staročeská pečínka s bramborem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřová krkovice , plec nebo libový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      lžička majoránka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 4
      stroužek česnek - nasekaný
    • 300
      g čerstvé houby nebo mražené
    • sádlo nebo olej
    • 800
      g brambory cca
    • vepřový vývar nebo půl kostky bujonu
    • smetana ke šlehání - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme očištěné, pokrájené houby - nejlépe směs lesních hub, ale můžeme použít i žampiony.
2
Na houby naskládáme oloupané, pokrájené syrové brambory, podlijeme jedním decilitrem silného masového vývaru nebo použijeme rozmíchaný bujon ve vodě, brambory osolíme, můžeme ještě dle chuti okořenit a vše zakryjeme poklicí nebo alobalem.
3
Dáme péct do předehřáté trouby na 45 minut, pak odkryjeme, dle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka. Výpek můžeme zjemnit smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Lišková | 20. 8. 2016 15:09

    Měla jsem kus plecka, ktré jsem nakrájela na kostky a smíchala s houbama a kořením, pak brambory, trochu gril koření a bylo to bezvadný. Děkuji z recept

  • Lucie Cibulková | 27. 9. 2013 14:54

    Velmi jednoduchý a velmi dobrý oběd a takřka bez nádobí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Z hub Vepřové Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Česnek Drcený kmín Majoránka Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Vepřová krkovice Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Pečené donuty

Pečené donuty

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
57
Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Sýrové muffiny se…
52
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
51
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
48
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Houbová směs s Gothajem
Houbová směs s Gothajem
Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...
Houbová směs se zeleninou na topinky,…
Houbová smetanová omáčka
Houbová smetanová omáčka
Houbová škvarková pomazánka
Houbová škvarková pomazánka
Houbová žemlovka
Houbová žemlovka
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
  • Recepty.cz
  • Houbová staročeská pečínka s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact