Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme očištěné, pokrájené houby - nejlépe směs lesních hub, ale můžeme použít i žampiony.
2
Na houby naskládáme oloupané, pokrájené syrové brambory, podlijeme jedním decilitrem silného masového vývaru nebo použijeme rozmíchaný bujon ve vodě, brambory osolíme, můžeme ještě dle chuti okořenit a vše zakryjeme poklicí nebo alobalem.
3
Dáme péct do předehřáté trouby na 45 minut, pak odkryjeme, dle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka. Výpek můžeme zjemnit smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka Lišková
|20. 8. 2016 15:09
Měla jsem kus plecka, ktré jsem nakrájela na kostky a smíchala s houbama a kořením, pak brambory, trochu gril koření a bylo to bezvadný. Děkuji z recept
Lucie Cibulková
|27. 9. 2013 14:54
Velmi jednoduchý a velmi dobrý oběd a takřka bez nádobí.