• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová smetanová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Houbová smetanová omáčka

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 43
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová smetanová omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      miska hříbky nakrájené na 1,5 - 2 cm velké kousky
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      kelímek smetana
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce ocet
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10 minut).
2
Mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochucujeme cukrem, solí a octem (jako koprovou omáčku). Podle chuti můžete dát méně/více cukru i octa.
3
Podáváme s vařenými brambory.
4
Na obrázku je omáčka trošku tmavší, než by měla vyjít vám, protože jsem přidala trochu sušených hub.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bugyna | 28. 9. 2016 08:18

    V receptu není napsáno množství mouky...Kde jste vzala že tam je 10lžic mouky.. Je tam povařte 10 min.! Nejdříve si to pořádně přečtěte a pak kritizujte !!! Nebo sem dejte lepší recept...

  • Marcela | 15. 6. 2014 14:25

    Autorce doporučuji přehodnotit množství mouky, dala jsem polovic a i to bylo až moc. Hub bych zase dala o dost víc. Možná kdyby se množství napsalo v dekách, bylo by to i dobré. Každá máme asi jinou misku a lžíci.

  • cccGlenisla | 12. 11. 2013 13:20

    Komu to přijde příliš, ať si dá té mouky méně. Prostě někdo rád omáčku hustší, někdo řidší. (Takoví podle vzoru mladí. Tedy měkké í. Pokud jste tedy nemyslela nějakého muže.)

  • Iva | 9. 11. 2013 21:41

    "Takový" co musí denně vařit ví, co udělá litr vody a 10 lžic mouky. Když vám chutná, pak vám to jedině přát. Já bych to nejedla taky a vařit to skutečně ani nemusím.

  • cccGlenisla | 9. 11. 2013 21:09

    To se vždycky najdou takoví, co to nevyzkoušeli a ani neochutnali, ale přesně ví, jak to bude vypadat a že to určitě nemůže chutnat dobře. :-| Já jsem zkusila dát 3 lžíce cukru a octu necelé dvě a pak jsem podle chuti přidávala. Chutnalo nám to. Děkuji za recept.

  • Jana | 28. 9. 2013 20:16

    Nezlobte se, ale 10lžic mouky do 1,5l vody, to musí být kyt. Ten cukr, to samé. Najděte si jiný recept.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 28. 9. 2013 00:07

    neupsal, omáčka má být sladkokyselá - jako koprovka... u nás se vždycky takhle dělala, a návštěvy si vždycky chtěly odnést recept... opravdu je tam víc cukru a zahustit se to musí taky, pokud máte větší množství té omáčky, potřebujete i větší množství mouky... když toho dáte míň, budete mít bud hustou polívku nebo řídkou omáčku.. Z nás dvou to vypadá, že jste to nevařila vy, ale když vám tam toho přijde moc, dejte si tam toho míň - co vám mám na to jako říct

  • Zuzana | 27. 9. 2013 18:32

    Buď se autor upsal nebo má hodně zvláštní chutě.Šest lžic cukru a deset lžic mouky,to vypadá spíš na sladkou houbovou kaši.Vařili jste to vůbec?Zdá se,že ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Smetanová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Srpen Září Říjen Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hladká mouka Hříbky Ocet Pepř celý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Kavak

Kavak

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Houbová směs na topinky
Houbová směs na topinky
Houbová směs s Gothajem
Houbová směs s Gothajem
Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...
Houbová směs se zeleninou na topinky,…
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová škvarková pomazánka
Houbová škvarková pomazánka
Houbová žemlovka
Houbová žemlovka
  • Recepty.cz
  • Houbová smetanová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact