Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10 minut).
2
Mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochucujeme cukrem, solí a octem (jako koprovou omáčku). Podle chuti můžete dát méně/více cukru i octa.
3
Podáváme s vařenými brambory.
4
Na obrázku je omáčka trošku tmavší, než by měla vyjít vám, protože jsem přidala trochu sušených hub.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bugyna
|28. 9. 2016 08:18
V receptu není napsáno množství mouky...Kde jste vzala že tam je 10lžic mouky.. Je tam povařte 10 min.! Nejdříve si to pořádně přečtěte a pak kritizujte !!! Nebo sem dejte lepší recept...
Marcela
|15. 6. 2014 14:25
Autorce doporučuji přehodnotit množství mouky, dala jsem polovic a i to bylo až moc. Hub bych zase dala o dost víc. Možná kdyby se množství napsalo v dekách, bylo by to i dobré. Každá máme asi jinou misku a lžíci.
Komu to přijde příliš, ať si dá té mouky méně. Prostě někdo rád omáčku hustší, někdo řidší.
(Takoví podle vzoru mladí. Tedy měkké í. Pokud jste tedy nemyslela nějakého muže.)
Iva
|9. 11. 2013 21:41
"Takový" co musí denně vařit ví, co udělá litr vody a 10 lžic mouky. Když vám chutná, pak vám to jedině přát. Já bych to nejedla taky a vařit to skutečně ani nemusím.
To se vždycky najdou takoví, co to nevyzkoušeli a ani neochutnali, ale přesně ví, jak to bude vypadat a že to určitě nemůže chutnat dobře. :-|
Já jsem zkusila dát 3 lžíce cukru a octu necelé dvě a pak jsem podle chuti přidávala. Chutnalo nám to. Děkuji za recept.
Jana
|28. 9. 2013 20:16
Nezlobte se, ale 10lžic mouky do 1,5l vody, to musí být kyt. Ten cukr, to samé. Najděte si jiný recept.
neupsal, omáčka má být sladkokyselá - jako koprovka... u nás se vždycky takhle dělala, a návštěvy si vždycky chtěly odnést recept... opravdu je tam víc cukru a zahustit se to musí taky, pokud máte větší množství té omáčky, potřebujete i větší množství mouky... když toho dáte míň, budete mít bud hustou polívku nebo řídkou omáčku.. Z nás dvou to vypadá, že jste to nevařila vy, ale když vám tam toho přijde moc, dejte si tam toho míň - co vám mám na to jako říct
Zuzana
|27. 9. 2013 18:32
Buď se autor upsal nebo má hodně zvláštní chutě.Šest lžic cukru a deset lžic mouky,to vypadá spíš na sladkou houbovou kaši.Vařili jste to vůbec?Zdá se,že ne.