g
čerstvé houby
- václavky, bedly ... , pokrájené, krátce povařené a scezené
1
ks
cibule
velká
olej
150
g
gothaj
drobně pokrájený nebo špekáčky
2
stroužek
česnek
utřený
1
plechovka
rajský protlak
malý
cukr krupice
dle chuti, pokud není protlak příliš kyselý, cukr není nutný
2
ks
rajčata oloupaná
2
ks
paprika
sůl
a pepř dle chuti
sojová omáčka
dle chuti
1
dl
voda
Postup přípravy receptu
1
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a protlak, ještě krátce restujeme, pak přimícháme předvařené houby, pokrájená rajčata, přilijeme 1 dl vody, přiklopíme a za občasného promíchání cca 10 minut dusíme.
2
Poté dochutíme, solí, pepřem, sojovou omáčkou, případně i osladíme malým množstvím cukru.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, těstovinami, toasty nebo topinkou. Směs můžeme před podáváním zlehka posypat sýrem.
Já se přidávám, nám to také chutnalo. Dokonce jsem upekla domácí chléb se žitnou moukou a poté opekla topinky. Byla to rychlé večeře. Jen jsem dala trochu sušeného česneku.
Mára
|3. 8. 2016 19:04
Fakt výborný a dost se divim, že jsem první kdo to sem píše, protože to stálo za to. Rychlý, chuťově výrazný a hodně snadný. Tak díky za recept 8-)