Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
2
K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem a vmícháme rozšlehaná vejce, která za stálého míchání necháme srazit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem nebo česnekovým toustem.
4
TIP: Smaženici můžete připravit také na slanině nebo libové šunce a zasypat čerstvou jarní cibulkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bára
|3. 11. 2016 05:26
Měli jsme jí teď skoro obden :-) :-P první vlnu prázdninových hub jsme propásli tak teď jsme si jich užili jak nejvíc to šlo a byly i smažený, v omáčce .. :-D
Bohuna
|16. 10. 2016 19:08
Prazenici delame stejne. Je to rychle levne jidlo po kterem se vzdycky hned zaprasi.
Vv
|23. 8. 2016 14:55
Super záležitost. A zase rostou!
Kamča
|18. 8. 2016 20:18
Za posledních pár dní jsme jí měli dneska po třetí :)) teď jsem přidala slaninu a dobrý :))
panky
|5. 8. 2016 13:03
jednoduche--rychle-skvele
Filipa
|12. 6. 2016 19:02
Smaženice je naše oblíbené jídlo. Houby si na ní dáváme i do mrazáku, aby jsme si jí mohli dávat i v zimě a děláme jí stejně, jenom manžel si do ní někdy dává špek nebo uzenou slaninu.
Dodávám, že houby se musí dusit cca 20 minut, aby byly měkké a snadno stravitelné. Ze začátku je také potřeba je trochu podlít asi 1 deci vody, aby se nepřipekly. Hodí se k tomu přimíchat trochu pažitky nebo petrželky.
Hanina
|31. 7. 2011 22:26
stará dobrá smáža ;-) :-P . Vyzkoušejte na slanině, je to taky dobré.