Očištěné houby pokrájíme a necháme krátce spařit v osolené vodě, poté scedíme a necháme na cedníku okapat.
3
K osmažené cibuli přidáme spařené okapané houby, které dochutíme česnekem, kmínem, pepřem a solí. Pod poklicí podusíme za občasného promíchání, necháme vydusit přebytečnou vodu.
Houby po vydušení tekutiny posypeme krupičkou a za častého míchání ještě vše krátce smažíme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
5
Nakonec k houbám přilijeme a vmícháme vejce, která za častého míchání necháme srazit a můžeme podávat.
6
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
7
Máme rádi jak klasickou smaženici bez krupičky, tak i s krupičkou, kdy smaženice není pro zbytek strávníků tak "mazlavá". Někdy ji dělám na másle, jindy pro obměnu přidám nebo vůbec nedám česnek, občas dochutím čerstvým tymiánem nebo osmaženou anglickou slaninou... Vše dle momentální chuti, nálady a zásob ... :-)