Houby a všechno koření vaříme v osolené vodě. Mezitím připravíme pižly. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou osolíme a opepříme. Když je dozlatova, přidáme vejce a pečlivě mícháme, aby se utvořily úhledné pižly. Hotové potom zavaříme v polévce.
houbovou polevku s pizlemi jsem uvarila velmi doborou (polevku jsem si trochu prizpusobila k memu obrazu) a pizle jsou vlastne jako michane vajicka s jiskou... ale byly dobry
Maruš
|31. 8. 2006 13:25
Ráda se popižlám s pižlami.Dělala jsem velmi podobnou polévku,bez jíšky.Houby jsem vařila ve vodě s kostkou Masoxu,už jsem nesolila.Navíc jsem dala kousek pórku a 1 velký,na hrubo nastrouhaný brambor.Do toho jsem zavařila knedlíčky z vejce,krupičky a ovesných vloček,vařila jsem 20 minut,ale asi jsem udělala moc tuhé :-(,no,nedalo se to.Zkusím pižle,nebo pižly?Znám jen,že se na lžíci másla osmahne krupička,přidá se vejce a nechá se hodně srazit.
Jaroslava Oumarová
|29. 8. 2006 14:29
Hihihi, hezký název. Já bych to viděla jako nočky, nebo nějaký podobný tvar.
Lenka S
|28. 8. 2006 20:55
Co jsou to , prosím vás, pižly? V životě jsem to slovo neslyšela a podle receptu si to nedovedu představit.
hana pola
|26. 3. 2006 03:44
Dekuji za vybornou polevku.Povedla se mi a manzel si na ni opravdu pochutnal.