V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme houby, také krátce osmažíme, promícháme, přilijeme mléko (smetanu), zeleninový vývar (dle potřeby) a povaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Lze dochutit i česnekem nebo majoránkou.
2
V toustovači, na grilu nebo suché pánvi opečeme z obou stran bagety (chleba) do zlatova a potřeme je smíchaným česnekem s máslem. Krajíce vložíme na dno misek, nalijeme na ně horkou polévku, navrch posypeme sýrem a ihned podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radek Hubík
|3. 8. 2016 17:13
Geniální počin a zvládnout ho musí umět i naprostý amatér.
Anonymous
|17. 12. 2014 10:28
dame jidlo.cz
Markéta
|10. 1. 2014 14:33
ÚÚžasná, děkuji za recept.
Eva Drobná
|20. 7. 2012 16:56
Ráno jsme k mému velkému potěšení vyrazili na houby a mohla jsem konečně vyzkoušet tuhletu veledobrou polívečku. Hub jsem měla velký talíř, vyšlo to na +- 500g, sýr jsem teda nevážila, ten si dával každý sám. Do polévky jsem použila normální opečený chleba a pak potřela jak je popsáno v receptu. Doporučuji uvařit a všem přeji dobré chutnání.
Miroslava
|17. 7. 2012 10:23
To bude zajisté 450 dkg, nešlo by to nějak opravit i se sýrem, který má být určitě stejně v dkg.
Jaja
|24. 4. 2012 16:18
45g hub na 3 litry vývaru? A jsou tam ty houby vubec citit?
Danuš
|25. 3. 2012 17:32
Polívka je to úžasná, hotová je skoro tak rychle, než se tousty opečou a namažou.
Amálka
|21. 11. 2011 18:49
Poléva byla fyntastická :-* .
vlasticka
|21. 9. 2011 09:41
byla vcera k veceri,tak dobrou houbovou pollevku jsme jeste nejedli,dekuji
Pedro
|29. 6. 2011 21:55
vymakaný do posledního detailu 8-)
Zdena
|2. 5. 2011 14:12
Posílám velkou pochvalu, dělala jsem o víkendu a byla vynikající. Doporučuji vřele všem a pečivo pořádně opéct, aby bylo křupavé, tak nám to chutnalo nejvíc.