Plátky hub osmahneme na másle spolu s nakrájenou cibulí a dáme vařit k bramborám. Když jsou brambory téměř měkké, zahustíme polévku kysanou smetanou, dobře promíchanou s moukou a polévku ještě povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tomik
|21. 11. 2015 17:26
Výborné ;-) :-) <3
Srebs
|21. 5. 2015 14:30
Aby nechutnala skvělě, když vaříte z MASOXU, který je okořeněný chemikáliema. Jak můžete vařit z takové sračky? neumíte udělat vývar??? :-$
Mirka
|15. 4. 2015 10:30
Se smetanou už je to spíš kulajda :-)
Viky
|1. 9. 2014 10:33
Dělám ji bez brambor, ale přidávám někdy nové koření a bobkový list a samozřejmě pepř, sůl.. Taky nemá chybu a má zase jiný rozměr.
Hana Jančálková
|6. 5. 2010 09:58
Hmmmmmm..vypada dobře..určitě zkusím..
JirkaT
|27. 9. 2007 12:13
Doopravdy dobra polivecka..Diky za recept..
Radka Kmentová
|18. 9. 2007 10:24
Ja si nejdriv udelam cibulovou jisku na masle, zaleju vodu, pridam nakrajene houby, brambory, koreni, masox a hotovka. Voni a chutna skvele.
Petra
|5. 9. 2007 14:21
Dobrá, jen jsem neměla kysanou smetanu, tak jsem dala sladkou a super. A ještě jsem tam přidala jeden bujónek. Mňamka
Tomas Hafan
|5. 7. 2007 16:06
Musím říct že do včerejška, kdy jsem si udělal zdejší bramboračku s houbami jsem nevařil a ani vařit neuměl, ale podle těhle receptů se za 1) dobře vaří, za 2) jídlo je výborný, žádnej číňan nebo pytlíkačky co jsem pojídal do teď. A k téhle houbovce, udělal jsem jí podle receptu a teď jí tu pojídám a je vynikající !!!
Eva P.
|23. 2. 2007 20:38
Polevka z mého detstvi. Ted ji delavam stejne, jenom k bramboram pridavam kostku masoxu, davam smetanu nebo slehacku a nakonec pridavam rozslehané vajicko.Vyborna !
Andra
|31. 1. 2007 08:56
Trošku som zmenila postup, najprv som opražila hríby na cibuľke a zemiaky som pridala až neskôr. Pridala som 1 kocku kuracieho bujónu, dochutila som vegetou a troškou cukru. Smotanu som použila podľa receptu - kyslú. Polievka je výborná a všetkým nám veľmi chutila.
Pet
|25. 11. 2006 14:08
Polévka je velmi chutná a hlavně jednoduchá na připravu. Přikláním se k radě přidat do kysané smetany cukr - polévka je pak "jemnější". Hrudky ze smetany se po ohrati skutecne ztrati. Drcený kmín je jednoznačně lepší než celý.
Calioppe
|21. 8. 2006 21:27
ta kysaná smetana se tam vůbec nehodí,ač má být houbová polévka nakyslá, lepší použít normální smetanu popř. kysanou smetanu+cukr
Ewik
|3. 1. 2006 20:39
Myslím že je moc dobrá majoránka a taky může být sušěná petrželka. Pro barvičku dávám svoji oblíbenou mrkev na kostičky nakrájenou.Pro lepší chuť dávám drcený kmín(půl až celou čajovou lžičku-podle množství polévky) do hub s cibulkou,když je smažím..Má to pak výraznější chuť.
lucie
|10. 12. 2005 00:50
polevka je docela dobra. jen ji trochu chybi chut. muzete poradit nejake bylinky nebo zeleninu, ktera by ji tu chut dodala? dekuji..jinak je velice jednoducha. hrudky z kysane smetany se po ohrati ztrati.