Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Přidáme na nudličky nakrájenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a šťávu, zalejeme vínem a přikryté dusíme. K měkké řepě přidáme na plátky nakrájené žampiony, drobně nakrájenou cibuli a podusíme ještě 5 minut. Hotový pokrm posypeme natí a podáváme s chlebem nebo pečivem.
2
Poznámka: víno můžeme nahradit vývarem, ale je chutnější s vínem. Místo petrželové natě můžeme sypat koriandrovou natí.
Miluju řepu zavařennou, dlouho jsem se odhodlávala k tomu, vyzkoušet z ní i něco jiného. Tenhle pokrm je PERFEKTNÍ!!! Takový teplý lahodný salátek. Navrch jsem navíc nastrouhala trochu sýra, slaniny dala o trochu míň a podávala s vejcem natvrdo a křupavým žitným chlebíkem, fakt lahůdka, ani zákusek po obědě jsem nepotřebovala :-) Moc díky!!
Tereza J.
|28. 9. 2007 09:56
Markétka, samozrejme, že môžete použiť aj iné huby, ak použijete lesné huby, bude to voňavejšie.
Markéta K
|27. 9. 2007 18:44
Myslíte že by šlo místo žampiónů použít normální houby, například pravávy?
Tereza Jarčušková
|16. 6. 2006 10:49
ˇAno, červená, po slovensky cvikla.
Ivana Přikrylová
|16. 6. 2006 10:03
Řepa je myšlená červená? Jinak recept vypadá exoticky, myslím že stoje za vyzkoušení