Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat.
2
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme okapané houby, drobně pokrájenou slaninu, česnek, lístečky tymiánu, sůl a pepř dle chuti a vše společně smažíme za občasného promíchání na středním plameni cca 5 minut.
Po osmažení rozprostřeme směs rovnoměrně po dně pánve a zalijeme ji rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou. Pánev zaklopíme a necháme vejce ztuhnout. Dáme pozor, abychom vejce nepřesušili, vejce by měla zůstat vláčná a pružná (vyzkoušíme prstem), nikoliv tuhá a příliš pevná.
4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, případně čerstvou zeleninou dle chuti.