• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka z lišek
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka z lišek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka z lišek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g lišky
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron

Postup přípravy receptu

1
Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z hub, rozšleháme a dohladka povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Tato houbová omáčka se hodí na vařená masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým…

Polévka z lišek

Polévka z lišek

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka jednoduchá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex Otahal Tirol | 7. 9. 2013 18:15

    Alex , 7.9.2013 Tanheimmertal.at Tirol. Rostou vsude, super omacka na smetane. ahojky :-*

  • Iva | 22. 10. 2011 14:10

    Mrazenim lisky nehorknou, to je hloupost, mrazime je uz leta - musi se zablansirovat jako spousta jinych veci

  • Zdenka | 18. 9. 2011 18:09

    Mražením lišky zhořknou

  • Žabka | 25. 8. 2011 12:26

    To chce je napodzim zamrazit a v lednu se můžou klidně rozmrazit :-$

  • Marcela Vrabcová | 13. 12. 2005 17:00

    Hlasim z Mnichova, ze tady mame taky lisky na kazdem rohu. :-) Ale driv jsme je vzdy zavarovali na zimu do kyseleho nalevu.

  • Airan Novakova | 13. 12. 2005 15:09

    Liska, pokud jste v Praze, zkuste v Makru:-))

  • Pumpkin | 13. 12. 2005 12:39

    Já jsem ve Švédsku a dnes ráno jsem si je koupil v supermarketu ;)

  • katy | 25. 8. 2004 16:56

    Koupis je porad v ALDI,Gewerbepark 1,96149 Breitengussbach.Je to za rohem a spravna hospodynka pro dobrou houbu i pres plot skoci.

  • Liška Bystrouška | 18. 4. 2004 07:26

    CHTĚLA BYCH VĚDĚT KDE SE DAJÍ SEHNAT TŘEBA V LEDNU LIŠKY, KDYŽ NA OMAČKU DOSTANU CHUť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Lišky Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Mouřeníny

Mouřeníny

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

25
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
20
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
19
Skořicový elixír
Skořicový elixír
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka z lišek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact