Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání necháme asi 1/2 hodiny vařit. Nalijeme šlehačku, přivedeme k varu a po troškách vmícháme zakysanou smetanu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Amča
|13. 2. 2017 10:15
Jituš dělám stejně.A je moc dobrá. :-* :-* :-*
Jana
|8. 8. 2016 12:49
Někdy je méně více, super vyvážená chuť a rychlá příprava
Jitka
|5. 10. 2015 11:19
Já dělám bílou houbovku tak, že uvařím v osoleném a okmínovaném vývaru houby doměkka
současně s houbami vložím jednu oloupanou cibuli, sítko a bobkovým listem, celým pepřem a
novým kořením. po uvaření hub vyjmu cibuli i koření, zahustím zakysanou smetanou s trochou hladké mouky, nechám provařit, zozšlehám vajíčko, nakonec po vypnutá přidám kousek másla na zjemnění.
Je to recept mojí babičky a je výborná.
Vařila jsem už podruhé a naprosto výborná!!! Dokonce i syn přítele, který houby nejí, tak si přidával.
Jednoduchá, rychlá, chutná :-) jinou ani dělat nebudu.
Nakrájel jsem do toho nějaký hořký hřiby, pak mi bylo líto to vyhodit, tak jsem to sežral, poblil se a dostal sračku :-$
patricie
|16. 7. 2013 11:59
tak do vivaruru se uděla cele kuře 5 ks mrkkev na kostičky jeden celi celer nakostičky nechame asi tak hodinu vařit a je nom podlivame vodou jak mile bude kuře měkke a zelenina tak to viberem a kuře oberem a zeleninu rozdrtime a spatky do toho vivaru dama obrane maso a i tu zeleninu pak podle chuti se osoli na konac se hodi zakisana smetana a smetana ke šlehani a zahuštěni pokud řidke tak tunkou tot je vše ;-)
.....
|11. 10. 2012 18:52
Tak proč si sem nedáte svůj recept? :-\
Evina
|16. 8. 2012 09:26
Já dělám trošku jinak, na cibulkový základ ám houby, trošku podliju a dám 1 bobkový list, nové koření - cca 3-4 kuličky, sůl. Dusím doměkka, přidám smetanu a ochutím tak, aby omajda byla sladkokyselá, nakona večlehám 1 žloutek. Pokud není potřeba, nezahušťuji. :-) :-) :-)
Tak pro ty, co chtěli množství: Houby jsem měla zamražené (ale v sezoně dělám pochopitelně z čerstvých). Pro 4 lidi asi tak z 1/2 kila. Na kastrol dám lžíci másla, přidám tak 1/2 cibulky najemno, na to nakrájené houby, trochu osolím, opepřím a podliju trochou vody. Já tedy nedávám 3/4 litru, přijde mi to hodně. Nechám provařit, přidám 1 smetanu (tj 200 ml) a zhruba stejné množství zakysanky. Nechám to chvíli táhnout dohromady, jíškou nezahušťuji, přijde mi to zbytečné. ¨podávala jsem s plátkem vařeného hovězího a knedlíkem.
Pavel Procházka
|11. 8. 2010 18:47
Také jsem dal za 1.... recept jsem obohatil o trošku bazalky pro zabarvení chuti.... omáčka mi pak provoněla celý byt... :-)
Michaela PETROVAJOVÁ
|29. 8. 2009 11:01
Jednoduchá, výborná! Dávám 1. :)
petr nyc
|28. 10. 2007 11:52
Jednoduché a přitom vynikající! Mnam, jdu jíst :-)
cokoladowaa
|23. 9. 2007 14:49
v jednoduchosti je krasa :-) genialni
mack
|17. 9. 2007 21:17
řekl bych vše podle chuti
mack
|17. 9. 2007 21:16
řekl bych vše podle chuti
mack
|17. 9. 2007 21:16
řekl bych vše podle chuti
Petra
|31. 8. 2007 18:46
Mám stejný problém jako Joe.
joe
|10. 7. 2007 15:03
co třeba napsat kolik čeho tam mám dát? jinak recept bych vyzkoušela vypadá opravdu dobře, ale bez množství surovin se bojím.
Ifuška
|4. 9. 2006 11:57
Výborné, taky dělám.Máme rádi kari, tak děláme kari houbovou omáčku.