Jituš dělám stejně.A je moc dobrá. :-* :-* :-*
Někdy je méně více, super vyvážená chuť a rychlá příprava
Já dělám bílou houbovku tak, že uvařím v osoleném a okmínovaném vývaru houby doměkka současně s houbami vložím jednu oloupanou cibuli, sítko a bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. po uvaření hub vyjmu cibuli i koření, zahustím zakysanou smetanou s trochou hladké mouky, nechám provařit, zozšlehám vajíčko, nakonec po vypnutá přidám kousek másla na zjemnění. Je to recept mojí babičky a je výborná.
Vařila jsem už podruhé a naprosto výborná!!! Dokonce i syn přítele, který houby nejí, tak si přidával. Jednoduchá, rychlá, chutná :-) jinou ani dělat nebudu.
Tak tu dnes uvařím
Nakrájel jsem do toho nějaký hořký hřiby, pak mi bylo líto to vyhodit, tak jsem to sežral, poblil se a dostal sračku :-$
tak do vivaruru se uděla cele kuře 5 ks mrkkev na kostičky jeden celi celer nakostičky nechame asi tak hodinu vařit a je nom podlivame vodou jak mile bude kuře měkke a zelenina tak to viberem a kuře oberem a zeleninu rozdrtime a spatky do toho vivaru dama obrane maso a i tu zeleninu pak podle chuti se osoli na konac se hodi zakisana smetana a smetana ke šlehani a zahuštěni pokud řidke tak tunkou tot je vše ;-)
Tak proč si sem nedáte svůj recept? :-\
Já dělám trošku jinak, na cibulkový základ ám houby, trošku podliju a dám 1 bobkový list, nové koření - cca 3-4 kuličky, sůl. Dusím doměkka, přidám smetanu a ochutím tak, aby omajda byla sladkokyselá, nakona večlehám 1 žloutek. Pokud není potřeba, nezahušťuji. :-) :-) :-)
Tak pro ty, co chtěli množství: Houby jsem měla zamražené (ale v sezoně dělám pochopitelně z čerstvých). Pro 4 lidi asi tak z 1/2 kila. Na kastrol dám lžíci másla, přidám tak 1/2 cibulky najemno, na to nakrájené houby, trochu osolím, opepřím a podliju trochou vody. Já tedy nedávám 3/4 litru, přijde mi to hodně. Nechám provařit, přidám 1 smetanu (tj 200 ml) a zhruba stejné množství zakysanky. Nechám to chvíli táhnout dohromady, jíškou nezahušťuji, přijde mi to zbytečné. ¨podávala jsem s plátkem vařeného hovězího a knedlíkem.
Také jsem dal za 1.... recept jsem obohatil o trošku bazalky pro zabarvení chuti.... omáčka mi pak provoněla celý byt... :-)
Jednoduchá, výborná! Dávám 1. :)
Jednoduché a přitom vynikající! Mnam, jdu jíst :-)
v jednoduchosti je krasa :-) genialni
řekl bych vše podle chuti
řekl bych vše podle chuti
řekl bych vše podle chuti
Mám stejný problém jako Joe.
co třeba napsat kolik čeho tam mám dát? jinak recept bych vyzkoušela vypadá opravdu dobře, ale bez množství surovin se bojím.
Výborné, taky dělám.Máme rádi kari, tak děláme kari houbovou omáčku.