Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmažíme do růžova, zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
2
Přilijeme víno, ochutíme pepřem, jalovcem, osolíme a zašleháme kysanou smetanu. Necháme přejít varem a přidáme uvařené na drobno rozsekané houby.
Houbovku jsem dělala vždy z čerstvých hub,dnes jsem to zkusila se žampiony a nasušenými hříbky...naprosto skvělá chuť,krásně tmavá,voňavá....manžel si 3x přidal
Skvělý recept :-) Krom jalovce jsem použila vše a je vynikající ;-)
Mili
|16. 8. 2011 23:14
Přidat do tohot oreceptu cibuli je prasárna
mira vsetecka
|27. 7. 2009 20:03
pecka výborný recept....jen jalovec sem nemel
Alena
|26. 10. 2006 09:26
Vyzkoušeno, je moc dobrá. Nedávala jsem jalovec.
Richard Janotta
|20. 8. 2006 10:46
Velmi dobré moc jsme si pochutnali,především s vínem to má uplně jiný rozměr .Moc děkuji za recept.
Jika
|5. 11. 2005 16:05
velice dobra omacka jenom misto jalovce a vina jsem tam pridal kousek masoxu. Jinak hriby nebylo treba tak dlouho pred tim pripravovat. Stacilo odmocit v horke vode, nakrajet a hodit hrnce s cibuli a maslem, nasledne zalit vodou a nechat povarit. Jinak fakt super :-)