výborný recept akorát jsem použil hrnek mléka a jednu smetanu a místo octu nálev z okurek :)
Dnes jsem vařila houbovou poprvé a místo mléka jsem dala smetanu a trochu hořčice a naprosto vynikající. Nesladila jsem
Dnes jsem ji zkousel a musim rict, ze je naprosto vynikajici. Pouzil sem zmrazene houby a misto vody vyvar. Pepre jesem dal polovicni mnozstvi (mozna i mene), cukr sem nepouzil vubec. Jen sem na konci pridal par kapek octa, aby tam byl trochu citit. Já hodnotim za 1. :-)
Uvařila jsem, cukr jsem nepoužila, přidala jsem ještě trochu kyselých okurek a nemohu si stěžovat. Hodnotím za výbornou! : )
Houbovou omáčku jsem dělal poprvé v životě. Mám pocit, že jsem jí cukrem a octem trošku pokazil, ale stejně byla výborná. Příště ocet a cukr vynechám. Dávám 1* :-)
Byla výborná, pochutnali jsme si - cukr jsem nepřidávala
V Ingrediencich je uvedeno pepr mlety. Jen pro info. :-)
Vyzkoušela jsem, moc mi nechutnala. To však neznamená, že nemám ráda sladkokyselé omáčky - ale sladkou houbovou už příště určitě ne. Z vašich reakcí si myslím, že tam dáváte celou lžičku mletého pepře - to asi přebije všechny chutě ...
Souhlasím, když nejím nasládlé omáčky, tak je nevařim.
Když se vaří,tak se ochutnává,tak když ti chutnala bez cukru,proč si ho tam dávala :-! neumíš se rozhodnout sama?komentář o pepři je všehovořící :-!
V receptu není uvedeno, zda mletý nebo celý pepř. Lžička mletého pepře mi připadala moc, tak jsem dala kuličky a dvě špetky mletého. Myslím si, že přidáním cukru jsem omáčku zkazila, nepomohlo ani přidání dvou lžiček octa navíc. Rozhodně bych cukr do houbové omáčky příště nedávala. Hodnotím jako průměr.
Udělala jsem tuhle omáčku a moc my nechutnala asi jsem jí udělala trošku jinak ale na to že je my 14 tak ujde :-)
Jednoduché, rychlé, chutné i s použitím "obyčejných žampiónů" O:-)
dobrý až na to, že u nás nikdo houby nejí, takže jsem to vařila pro dědu :-D
Tak jsem k vřenému hovězímu udělala tuto omáčku. Ze zmražených hub, akorát jsem to neochucovala octem a cukrem, ale solí a troškou podravky a místo vody jsem tam dala ten vývar a je moc dobrá Na chvíli jsem v tom povařila i to maso a udělala jsem k tomu těstoviny a fakt dobrota
Výborná omáčka! Byla to moje první houbová omáčka a byla úžasná i po vychladnutí, jen bych přidala třetinku bujonu. Vřele doporučuju všem začínajícím kuchařkám a kuchařům
je jednoducha a vazne dobra,rad delam podle int.receptu :-) jen tak dal ;-)
Je fakticky výborná ted jsem jí poprvé uvařila a nema chybu :-)
Jednoduchá,rychlá a chutná omáčka. Děkuji za recept.
udělala výborna jen jsem přidala rozkvedlala vejce :-* ;-)
Momentálně dodělávám houbovou omáčku dle vašeho receptu, vypadá moc dobře. Už se na něj těšim :-) :-P
Fakt super :) díky ;-)
Výborné, Jednoduché, jen jsem tam dal litr vody a litr mléka ;-)
Právě jsem omáčku dovařila a už je v kastrolu jen po dně, díky za jednoduchý, rychlý a moc dobrý recept ;-).
Výborné. Děkujeme za recept na úžasný obídek!! :)
Právě jsem dodělala a výborná :) doporučuji
Mohu doporučit... dělala jsem ze sušených hub a povedla se na výbornou ;-)
houby nechavam namacet alespon pul dne, aby nebyly tvrde a nemusely se dlouho varit
Dneska se na ni chystám - jestli se povede, tak budu hodně ráda
Fakt dobrá.Děkuju ;-)
dobrá, jen dám příště míň kmínu (chutnala spíš po něm) a víc hub, aspoň dvakrát tolik. ale jinak snadné, rychlé a dobré:) doporučuju
Nejlépe je dělat omáčku s mlékem a smetanou a houby nevařit,ale podusit na cibulce s máslem.Potom zalít mlékem se smetanou a lžící mouky.
Omáčka výborná, už jsem jí dělala 2x a naprosto jednoduchá :) jako kuchařka začátečnice jsem měla z omáčky velkou radost - byla vynikajíííííícííííí
Alenko, ty houby podusite na cibulce nebo je date povarit az do te omacky tak syrove.
Dnes jsem ji udelala k veceri a musim rict ze je opravdu vyborna.Vsem doporucuji A dekuji za bezva recept.
Tuto omáčku dělám stejně, jen přidávám krabičku Tatry a mléko. A dělám ji v létě na chalupě z čerstvých praváků. zkuste - super.Právě jsem ji dodělala.
díky za tip nejlepší houbová omáčka
Jani právě jsem zkusila tvůj recept. Super!!!!!!!!!Díky je to přesně to co jsem tu hledala. Lenka
Vážně moc dobré!
No tak nevím, cukr, ocet, mouku, to já nedávám. Nejrychlejší houbová omáčka mi přijde povařit sušené houby v malém množství vody, když změknou, přidat zakysanou smetanu nebo měkký smetanový sýr, případně v kombinaci s dobrým bílým jogurtem (ne Danone a jiné uměliny) a okořenit podle chuti, případně dolít trochou mléka.
Jani,moc dekuji za skvely recept.Bylo to naprosto vynikajici a jestli nekdo nekdy tuto skvelou omacku musel vylit,to patrne proto,ze ztratil chutove bunky.Davam za 1*****
Receptík jsem vyzkoušela a moc mě potěšil přítel zdlábnul skoro celý kastról :))
Právě jsme měli tuto "obyčejnou" omajdu k obědu a mohu říct, že je jedinečná. Manžel si ji dal s bramborovým knedlíkem, já s dcerama s těstovinou. Při vaření jsem cibulovou jíšku rozředila 1/2 litrem vody, ve které jsem rozpustila 1 kostku houbového Masoxu, do mléka jsem už mouku nepřidávala. Při kořenění jsem kromě kmínu přidala i špetku sušeného česneku (my česnek můžeme na všechno) a porce posypala sekanou petrželovou natí.... A bylo to mňááááám!!!!
JaniTou to cestou vám chci poděkovat za dobrej receptdnes jsem ho vyskoušel a moc dobrej.Děkuji Tomáš P.
Kritizovala bych, až vyzkouším, ne?
Jani, nic si z toho nedelejte. Vsak vite jak to tu obcas chodi... Jakmile se dostanu k houbam, vyzkousim.
lMám to chápat tak, že jste to vyzkoušel a vylil? Kdo nemá rád obyčejné jídlo, může si tam dát vývar jak radím a promě za mě místo mléka i šlehačku.A pokud vím, dělají se i houbové omáčky úplně bez mléka.
Zkuste dát podle receptu vodu a ne mléko, jak je obvyklé a vznikne vám cosi, co okamžitě po dodělání vylijete. Tohle opravdu není to pravé.