• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 57
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby hříbky, nebo i více druhů
    • 2
      ks cibule
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kostka masox
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
2
Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

    Je skvělá, vařila bych ji pořád.

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

    výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

    výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

  • ida | 6. 9. 2014 19:15

    Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

  • Patrik | 10. 11. 2013 10:06

    Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

  • Petra | 27. 4. 2013 11:57

    Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

  • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

    Masox??? Proč??? :-(

  • Martina | 14. 12. 2012 23:33

    mouka, masox, o můj bože :-(

  • Renata | 26. 11. 2012 10:36

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

    nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

  • Petra | 5. 10. 2012 10:42

    Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

  • Nika | 1. 8. 2012 13:24

    Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

  • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

    Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

  • routteer | 15. 3. 2012 18:55

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • nnln | 8. 3. 2012 12:09

    Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

  • giovicova
    giovicova | 6. 12. 2011 16:23

    Výborná

  • k.minnie
    k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

    Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

    Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

  • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

    Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

  • Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

    Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

    Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

  • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

    Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

  • Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

    Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

  • lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

    a maso k tomu patri nebo ne

  • Martina | 4. 10. 2007 11:52

    Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

  • Anonym | 1. 10. 2007 11:24

    taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

  • Bibi | 28. 9. 2007 15:33

    Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

  • alena | 24. 9. 2007 13:00

    a maso uz neni potreba?

  • L S | 20. 9. 2007 21:58

    Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

  • dana | 29. 8. 2007 13:52

    nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

  • Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

    Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

  • izabel | 19. 6. 2007 18:05

    Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

  • izabel | 19. 6. 2007 18:03

    jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

  • Anonym | 16. 5. 2007 07:19

    Zásmažka je jíška.

  • Anonym | 15. 5. 2007 13:40

    Prosím vás co je zásmažka ?

  • Anonym | 15. 5. 2007 09:10

    Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

  • Lucik | 15. 5. 2007 09:02

    Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

  • Jana | 27. 4. 2007 10:08

    Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

  • Markéta | 25. 2. 2007 18:23

    Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

  • leny | 25. 9. 2006 11:14

    tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

  • Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

    Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

  • lucie | 30. 8. 2006 22:00

    Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

  • Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

    Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

  • Gábina | 29. 8. 2006 21:23

    recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

  • Míša | 24. 8. 2006 12:37

    Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

  • Petr | 2. 8. 2006 11:56

    akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

  • Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

    zásmažka = jíška

  • hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

    nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

    Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

  • Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

    Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

  • Anonym | 12. 4. 2006 11:50

    Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Celer z trouby

Celer z trouby

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

129
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
100
Klasické lečo
Klasické lečo
95
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
39
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Další doporučené recepty:

Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact