• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby hříbky, nebo i více druhů
    • 2
      ks cibule
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kostka masox
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
2
Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

    Je skvělá, vařila bych ji pořád.

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

    výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

    výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

  • ida | 6. 9. 2014 19:15

    Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

  • Patrik | 10. 11. 2013 10:06

    Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

  • Petra | 27. 4. 2013 11:57

    Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

  • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

    Masox??? Proč??? :-(

  • Martina | 14. 12. 2012 23:33

    mouka, masox, o můj bože :-(

  • Renata | 26. 11. 2012 10:36

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

    nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

  • Petra | 5. 10. 2012 10:42

    Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

  • Nika | 1. 8. 2012 13:24

    Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

  • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

    Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

  • routteer | 15. 3. 2012 18:55

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • nnln | 8. 3. 2012 12:09

    Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

  • giovicova
    giovicova | 6. 12. 2011 16:23

    Výborná

  • k.minnie
    k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

    Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

    Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

  • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

    Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

  • Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

    Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

    Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

  • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

    Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

  • Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

    Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

  • lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

    a maso k tomu patri nebo ne

  • Martina | 4. 10. 2007 11:52

    Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

  • Anonym | 1. 10. 2007 11:24

    taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

  • Bibi | 28. 9. 2007 15:33

    Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

  • alena | 24. 9. 2007 13:00

    a maso uz neni potreba?

  • L S | 20. 9. 2007 21:58

    Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

  • dana | 29. 8. 2007 13:52

    nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

  • Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

    Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

  • izabel | 19. 6. 2007 18:05

    Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

  • izabel | 19. 6. 2007 18:03

    jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

  • Anonym | 16. 5. 2007 07:19

    Zásmažka je jíška.

  • Anonym | 15. 5. 2007 13:40

    Prosím vás co je zásmažka ?

  • Anonym | 15. 5. 2007 09:10

    Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

  • Lucik | 15. 5. 2007 09:02

    Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

  • Jana | 27. 4. 2007 10:08

    Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

  • Markéta | 25. 2. 2007 18:23

    Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

  • leny | 25. 9. 2006 11:14

    tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

  • Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

    Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

  • lucie | 30. 8. 2006 22:00

    Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

  • Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

    Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

  • Gábina | 29. 8. 2006 21:23

    recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

  • Míša | 24. 8. 2006 12:37

    Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

  • Petr | 2. 8. 2006 11:56

    akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

  • Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

    zásmažka = jíška

  • hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

    nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

    Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

  • Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

    Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

  • Anonym | 12. 4. 2006 11:50

    Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Bigos

Bigos

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Žampionová játra

Žampionová játra

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

178
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
100
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
81
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
73
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
71
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact