• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby hříbky, nebo i více druhů
    • 2
      ks cibule
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kostka masox
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
2
Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

    Je skvělá, vařila bych ji pořád.

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

    výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

    výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

  • ida | 6. 9. 2014 19:15

    Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

  • Patrik | 10. 11. 2013 10:06

    Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

  • Petra | 27. 4. 2013 11:57

    Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

  • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

    Masox??? Proč??? :-(

  • Martina | 14. 12. 2012 23:33

    mouka, masox, o můj bože :-(

  • Renata | 26. 11. 2012 10:36

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

    nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

  • Petra | 5. 10. 2012 10:42

    Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

  • Nika | 1. 8. 2012 13:24

    Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

  • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

    Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

  • routteer | 15. 3. 2012 18:55

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • nnln | 8. 3. 2012 12:09

    Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

  • giovicova
    giovicova | 6. 12. 2011 16:23

    Výborná

  • k.minnie
    k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

    Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

    Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

  • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

    Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

  • Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

    Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

    Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

  • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

    Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

  • Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

    Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

  • lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

    a maso k tomu patri nebo ne

  • Martina | 4. 10. 2007 11:52

    Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

  • Anonym | 1. 10. 2007 11:24

    taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

  • Bibi | 28. 9. 2007 15:33

    Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

  • alena | 24. 9. 2007 13:00

    a maso uz neni potreba?

  • L S | 20. 9. 2007 21:58

    Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

  • dana | 29. 8. 2007 13:52

    nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

  • Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

    Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

  • izabel | 19. 6. 2007 18:05

    Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

  • izabel | 19. 6. 2007 18:03

    jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

  • Anonym | 16. 5. 2007 07:19

    Zásmažka je jíška.

  • Anonym | 15. 5. 2007 13:40

    Prosím vás co je zásmažka ?

  • Anonym | 15. 5. 2007 09:10

    Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

  • Lucik | 15. 5. 2007 09:02

    Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

  • Jana | 27. 4. 2007 10:08

    Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

  • Markéta | 25. 2. 2007 18:23

    Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

  • leny | 25. 9. 2006 11:14

    tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

  • Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

    Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

  • lucie | 30. 8. 2006 22:00

    Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

  • Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

    Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

  • Gábina | 29. 8. 2006 21:23

    recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

  • Míša | 24. 8. 2006 12:37

    Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

  • Petr | 2. 8. 2006 11:56

    akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

  • Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

    zásmažka = jíška

  • hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

    nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

    Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

  • Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

    Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

  • Anonym | 12. 4. 2006 11:50

    Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

122
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
58
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
51
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact