• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 64
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby hříbky, nebo i více druhů
    • 2
      ks cibule
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kostka masox
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
2
Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka jednoduchá

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

    Je skvělá, vařila bych ji pořád.

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

    výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

    výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

  • ida | 6. 9. 2014 19:15

    Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

  • Patrik | 10. 11. 2013 10:06

    Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

  • Petra | 27. 4. 2013 11:57

    Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

  • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

    Masox??? Proč??? :-(

  • Martina | 14. 12. 2012 23:33

    mouka, masox, o můj bože :-(

  • Renata | 26. 11. 2012 10:36

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

    nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

  • Petra | 5. 10. 2012 10:42

    Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

  • Nika | 1. 8. 2012 13:24

    Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

  • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

    Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

  • routteer | 15. 3. 2012 18:55

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • nnln | 8. 3. 2012 12:09

    Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

  • giovicova
    giovicova | 6. 12. 2011 16:23

    Výborná

  • k.minnie
    k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

    Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

    Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

  • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

    Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

  • Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

    Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

    Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

  • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

    Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

  • Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

    Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

  • lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

    a maso k tomu patri nebo ne

  • Martina | 4. 10. 2007 11:52

    Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

  • Anonym | 1. 10. 2007 11:24

    taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

  • Bibi | 28. 9. 2007 15:33

    Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

  • alena | 24. 9. 2007 13:00

    a maso uz neni potreba?

  • L S | 20. 9. 2007 21:58

    Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

  • dana | 29. 8. 2007 13:52

    nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

  • Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

    Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

  • izabel | 19. 6. 2007 18:05

    Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

  • izabel | 19. 6. 2007 18:03

    jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

  • Anonym | 16. 5. 2007 07:19

    Zásmažka je jíška.

  • Anonym | 15. 5. 2007 13:40

    Prosím vás co je zásmažka ?

  • Anonym | 15. 5. 2007 09:10

    Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

  • Lucik | 15. 5. 2007 09:02

    Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

  • Jana | 27. 4. 2007 10:08

    Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

  • Markéta | 25. 2. 2007 18:23

    Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

  • leny | 25. 9. 2006 11:14

    tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

  • Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

    Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

  • lucie | 30. 8. 2006 22:00

    Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

  • Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

    Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

  • Gábina | 29. 8. 2006 21:23

    recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

  • Míša | 24. 8. 2006 12:37

    Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

  • Petr | 2. 8. 2006 11:56

    akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

  • Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

    zásmažka = jíška

  • hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

    nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

    Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

  • Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

    Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

  • Anonym | 12. 4. 2006 11:50

    Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

51
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
50
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
50
Letní těstoviny
Letní těstoviny
47
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
41
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová mňamka s kuřetem
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact