Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí.
2
V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo olej a maso na něm ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na kolečka pokrájený středně velký pórek (kousek si necháme na dozdobení), podlijeme troškou vývaru nebo vodou a dusíme do změknutí masa.
Maso vyndáme stranou, do kastrolu vlijeme smetanu, omáčku zahustíme troškou jíšky nebo ve smetaně předem rozmícháme cca lžičku hladké mouky. Omáčku provaříme, dle chuti ještě ochutíme solí a pepřem, vrátíme prohřát maso a můžeme podávat.
4
Podáváme s těstovinami, rýží bramborem, noky nebo bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme drobně pokrájeným pórkem.