• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Houbová čalamáda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 123
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g cibule
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 0,25
      l kečup - jemný nebo 250 g rajského protlaku
    • 1
      kg paprika
    • 2
      kg houby
  • Nálev
    • 60
      g sůl
    • 2
      dl voda
    • 4
      dl ocet
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

RADA: Tip na nakládané dobroty k pivu i vínu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  • Ivushka1502 | 20. 9. 2013 10:37

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  • Kateřina | 21. 7. 2011 21:45

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1 i

  • Hana T. | 26. 7. 2008 23:18

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

  • Ladislava Beranová | 4. 9. 2006 22:18

    Kyselost nálevu i jeho množství je optimální, protože je potřeba aby nebyla příliš tekutá.Tato čalamáda se totiž používá jako příloha k masu, nebo na topinky či špagety a je vynikající.Mám podobný recept:1 3/4 kg hub,6O dkg cibule,1 kg paprik,15 dkg cukru,O,5 kg rajs.protlaku,1 celý ostrý kečup,1/4 l sluneč. oleje (olivový).Nálev: 2 dcl octa,1 dcl vody,5 dkg soli,4 hřebíčky,5 pepř. kuliček,5 nového koření Vše nakrájíme nadrobno,přidáme kečup, protlak a olej a promícháme s teplým nálevem.Necháme do druhého dne,potom plníme do sklenic a zavařujeme

  • Karel Marek | 29. 8. 2006 17:14

    Pouze 2 dl vody na 4 dl octa se mi zdá málo, to by bylo asi příliš kyselé a také by bylo málo nálevu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Nakládané houby Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Houby Hřebíček Kečup - jemný Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Domácí lučina

Domácí lučina

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

64
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
23
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
21
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka
Houbová drť
Houbová drť
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s rajčaty
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact