• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Houbová čalamáda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 112
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g cibule
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 0,25
      l kečup - jemný nebo 250 g rajského protlaku
    • 1
      kg paprika
    • 2
      kg houby
  • Nálev
    • 60
      g sůl
    • 2
      dl voda
    • 4
      dl ocet
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

RADA: Tip na nakládané dobroty k pivu i vínu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  • Ivushka1502 | 20. 9. 2013 10:37

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  • Kateřina | 21. 7. 2011 21:45

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1 i

  • Hana T. | 26. 7. 2008 23:18

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

  • Ladislava Beranová | 4. 9. 2006 22:18

    Kyselost nálevu i jeho množství je optimální, protože je potřeba aby nebyla příliš tekutá.Tato čalamáda se totiž používá jako příloha k masu, nebo na topinky či špagety a je vynikající.Mám podobný recept:1 3/4 kg hub,6O dkg cibule,1 kg paprik,15 dkg cukru,O,5 kg rajs.protlaku,1 celý ostrý kečup,1/4 l sluneč. oleje (olivový).Nálev: 2 dcl octa,1 dcl vody,5 dkg soli,4 hřebíčky,5 pepř. kuliček,5 nového koření Vše nakrájíme nadrobno,přidáme kečup, protlak a olej a promícháme s teplým nálevem.Necháme do druhého dne,potom plníme do sklenic a zavařujeme

  • Karel Marek | 29. 8. 2006 17:14

    Pouze 2 dl vody na 4 dl octa se mi zdá málo, to by bylo asi příliš kyselé a také by bylo málo nálevu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Nakládané houby Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Houby Hřebíček Kečup - jemný Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

42
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
14
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka
Houbová drť
Houbová drť
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s rajčaty
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact