• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Houbová čalamáda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 140
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g cibule
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 0,25
      l kečup - jemný nebo 250 g rajského protlaku
    • 1
      kg paprika
    • 2
      kg houby
  • Nálev
    • 60
      g sůl
    • 2
      dl voda
    • 4
      dl ocet
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

RADA: Tip na nakládané dobroty k pivu i vínu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  • Ivushka1502 | 20. 9. 2013 10:37

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  • Kateřina | 21. 7. 2011 21:45

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1 i

  • Hana T. | 26. 7. 2008 23:18

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

  • Ladislava Beranová | 4. 9. 2006 22:18

    Kyselost nálevu i jeho množství je optimální, protože je potřeba aby nebyla příliš tekutá.Tato čalamáda se totiž používá jako příloha k masu, nebo na topinky či špagety a je vynikající.Mám podobný recept:1 3/4 kg hub,6O dkg cibule,1 kg paprik,15 dkg cukru,O,5 kg rajs.protlaku,1 celý ostrý kečup,1/4 l sluneč. oleje (olivový).Nálev: 2 dcl octa,1 dcl vody,5 dkg soli,4 hřebíčky,5 pepř. kuliček,5 nového koření Vše nakrájíme nadrobno,přidáme kečup, protlak a olej a promícháme s teplým nálevem.Necháme do druhého dne,potom plníme do sklenic a zavařujeme

  • Karel Marek | 29. 8. 2006 17:14

    Pouze 2 dl vody na 4 dl octa se mi zdá málo, to by bylo asi příliš kyselé a také by bylo málo nálevu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Nakládané houby Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Houby Hřebíček Kečup - jemný Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Mražená káva

Mražená káva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

30
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky…
9
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová…
9
Husí prsa s nádivkou
Husí prsa s nádivkou
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka
Houbová drť
Houbová drť
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s rajčaty
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact