Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme rozpuštěný, mírně vychladlý tuk a vše zamícháme dohromady. Dle chuti můžeme přidat česnek nebo sůl. Za občasného promíchání necháme do druhého dne odležet.
2
Pak celou hmotu vylijeme do hlubšího plechu, nemusíme mastit, tuk je již uvnitř a necháme
3
při 150°C péct, dokud houbanec na povrchu nezrůžoví a nevytvoří se při krajích kůrka. Houbanec je tradiční oběd v Krkonoších na Štědrý den, ale dá se připravovat po celý rok, je chutný jak teplý, tak studený.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.