• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot cross buns

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 60
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • vejce Rozšlehané
    • 250
      ml mléko
    • 14
      g sušené droždí
    • 3
      ks koření Na jablečný závin
    • 0,50
      ks cukr
  • Poleva
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 2,50
      lžička mléko

Postup přípravy receptu

1
Přesetou mouku smícháme s kořením, droždím a cukrem v míse. Zvlášť umícháme máslo s mlékem a vejcem, přidáme k mouce a dobře promícháme. Přendáme na pomoučněnou plochu a hněteme asi 10 minut, nebo až je těsto elastické. Vymažeme si mísu olejem a dáme do ni těsto, které překryjeme potravinovou fólií. Necháme asi 1 hodinu kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Pak těsto rozdělíme na asi 12 stejných dílů a uděláme koule, které přeneseme na vymazaný plech tak, aby byly asi 2 cm od sebe. Překryjeme vlhkou utěrkou a necháme v teple kynout asi 45 minut.
3
Z mouky s práškem a vody uděláme pastu a nastříkáme sáčkem kříž přes každou buchtu. Pečeme v troubě při 210 °C asi 35-45 minut. Moučkový cukr smícháme s mlékem a naplníme do zdobícího sáčku. Buchty ještě teplé s ním nazdobíme.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Ptačí jidášky

Ptačí jidášky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 23:05

    V ČR se dá sehnat ještě Mix fruit krabička 200g v Tescu, je to sušené ovoce: jablíčka, jahody, meruňky, kiwi... Dnes jsem pekla buns s touto směsí a naší rodině to chutná. Jasně, že k Velikonocům patří mazanec, ale kdo rád zkouší něco nového, tohle je dobrá alternativa! A nemusí se péct zrovna na Velikonoce.

  • Vendulka | 9. 4. 2007 19:05

    Díky, není nad dobrý velikonoční mazanec !!!

  • possum * | 4. 4. 2007 17:38

    A nebo tady :-)http://cookalmostanything.blogspot.com/2006/04/weekend-cookbook-challenge-4.html

  • Veruš | 4. 4. 2007 10:46

    http://www.thefreshloaf.com/up/20050320hotcrossbuns.jpgTřeba tady :D

  • Simča Sládková | 3. 4. 2007 21:59

    A také by bylo ideální, kdybychom tu měli obrázek, aby naše představivost nebyla tak namáhána....

  • possum * | 3. 4. 2007 13:42

    Jano, ze si neumis neco 'prectavit' neznamena, ze to neexistuje! A ze to nevypada vabne tobe, no nekomu treba zase nevypada vabne mazanec!Michaelo, totez co Jane! Kazdemu chutna neco jineho. A ty buns nejsou tak daleko od mazance. Jsou mekci a vlacnejsi.Samozrejme by bylo lepsi, kdybychom vedeli autora. ;-)

  • Jana Remková | 2. 4. 2007 17:40

    no teda moc vábně to nevypadá taky mix fruit jsem nikdy neslyšela a neumím si přectavit,že bych o to žádala prodavačku,asi by koukala,jak tele na nové vrata.

  • Michaela Atherton | 11. 4. 2006 12:21

    brrrr... cross buns pecu skoro kazdy den v praci a ja osobne je nemuzu ani citit. Tady v Anglii jsou ale dost oblibene, obzvlaste behem velikonoc. Nedavno jsem ale cetla rozhovor s jednou sportovkyni a ta uvedla, ze je ma rada s pastikou. Divna mi to kombinace...

  • luckymili | 11. 4. 2006 11:01

    Paní Jaroslavo, kupují 200 g balíčky v Kauflandu pod tímto názvem a je to vlastně namíchaná směs sušeného a proslazeného ovoce - rozinek s pomerančovou a citronovou kůrou.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 4. 2006 10:02

    Prosím, co je Mix fruit na pečení? Dá se to sehnat v ČR? Nebo něčím nahradit? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Koření Máslo Mléko Moučkový cukr Sušené droždí Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jidáše

Poslední sledované recepty

48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot dog
Hot dog
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot dog s domácím lilkovým dipem
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact