• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot cross buns

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 60
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • vejce Rozšlehané
    • 250
      ml mléko
    • 14
      g sušené droždí
    • 3
      ks koření Na jablečný závin
    • 0,50
      ks cukr
  • Poleva
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 2,50
      lžička mléko

Postup přípravy receptu

1
Přesetou mouku smícháme s kořením, droždím a cukrem v míse. Zvlášť umícháme máslo s mlékem a vejcem, přidáme k mouce a dobře promícháme. Přendáme na pomoučněnou plochu a hněteme asi 10 minut, nebo až je těsto elastické. Vymažeme si mísu olejem a dáme do ni těsto, které překryjeme potravinovou fólií. Necháme asi 1 hodinu kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Pak těsto rozdělíme na asi 12 stejných dílů a uděláme koule, které přeneseme na vymazaný plech tak, aby byly asi 2 cm od sebe. Překryjeme vlhkou utěrkou a necháme v teple kynout asi 45 minut.
3
Z mouky s práškem a vody uděláme pastu a nastříkáme sáčkem kříž přes každou buchtu. Pečeme v troubě při 210 °C asi 35-45 minut. Moučkový cukr smícháme s mlékem a naplníme do zdobícího sáčku. Buchty ještě teplé s ním nazdobíme.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Ptačí jidášky

Ptačí jidášky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 23:05

    V ČR se dá sehnat ještě Mix fruit krabička 200g v Tescu, je to sušené ovoce: jablíčka, jahody, meruňky, kiwi... Dnes jsem pekla buns s touto směsí a naší rodině to chutná. Jasně, že k Velikonocům patří mazanec, ale kdo rád zkouší něco nového, tohle je dobrá alternativa! A nemusí se péct zrovna na Velikonoce.

  • Vendulka | 9. 4. 2007 19:05

    Díky, není nad dobrý velikonoční mazanec !!!

  • possum * | 4. 4. 2007 17:38

    A nebo tady :-)http://cookalmostanything.blogspot.com/2006/04/weekend-cookbook-challenge-4.html

  • Veruš | 4. 4. 2007 10:46

    http://www.thefreshloaf.com/up/20050320hotcrossbuns.jpgTřeba tady :D

  • Simča Sládková | 3. 4. 2007 21:59

    A také by bylo ideální, kdybychom tu měli obrázek, aby naše představivost nebyla tak namáhána....

  • possum * | 3. 4. 2007 13:42

    Jano, ze si neumis neco 'prectavit' neznamena, ze to neexistuje! A ze to nevypada vabne tobe, no nekomu treba zase nevypada vabne mazanec!Michaelo, totez co Jane! Kazdemu chutna neco jineho. A ty buns nejsou tak daleko od mazance. Jsou mekci a vlacnejsi.Samozrejme by bylo lepsi, kdybychom vedeli autora. ;-)

  • Jana Remková | 2. 4. 2007 17:40

    no teda moc vábně to nevypadá taky mix fruit jsem nikdy neslyšela a neumím si přectavit,že bych o to žádala prodavačku,asi by koukala,jak tele na nové vrata.

  • Michaela Atherton | 11. 4. 2006 12:21

    brrrr... cross buns pecu skoro kazdy den v praci a ja osobne je nemuzu ani citit. Tady v Anglii jsou ale dost oblibene, obzvlaste behem velikonoc. Nedavno jsem ale cetla rozhovor s jednou sportovkyni a ta uvedla, ze je ma rada s pastikou. Divna mi to kombinace...

  • luckymili | 11. 4. 2006 11:01

    Paní Jaroslavo, kupují 200 g balíčky v Kauflandu pod tímto názvem a je to vlastně namíchaná směs sušeného a proslazeného ovoce - rozinek s pomerančovou a citronovou kůrou.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 4. 2006 10:02

    Prosím, co je Mix fruit na pečení? Dá se to sehnat v ČR? Nebo něčím nahradit? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Koření Máslo Mléko Moučkový cukr Sušené droždí Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jidáše

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
28
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
24
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot dog
Hot dog
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot dog s domácím lilkovým dipem
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact