• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot Cross Buns

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané kynuté buchtičky skrývají uvnitř super čokoládové překvapení a nejlepší jsou ještě teplé přímo z trouby!

Suroviny

16 porce
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 450
      ml mléko teplé
    • 220
      g cukr krupice
    • 650
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 50
      g kakao holandské
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g máslo + na vymazání formy
    • olej na vytření mísy
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 0,50
      ks limetková kůra
  • Směs na křížky:
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmíchejte v mléce spolu s 1 lžící cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek, přibližně 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mouku nasypte do mísy a promíchejte s polovinou zbylého cukru, skořicí, perníkovým kořením a kakaem. Přilijte kvásek, rozšlehané vejce a krátce promíchejte hnětacím hákem v robotu nebo vařečkou. Nyní přidejte změklé máslo pokrájené na kostičky a hněťte střední rychlostí 5 minut.
3
Těsto dejte do mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou nebo fólií a nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu a půl. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, lehce vytáhněte na placku a posypte ji čokoládou nasekanou na malé kousky. Okraje těsta přehněte dovnitř a krátce do něj zapracujte čokoládu. Těsto rozdělte na 16 stejně velkých dílů a z každého v ruce zlehka vytvarujte kouli. Koule naskládejte na plech vymazaný máslem s mezerami asi 1 cm mezi každým bochánkem. Překryjte utěrkou a nechte opět na teplém místě kynout 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

5
Troubu rozehřejte na 180 °C. Připravte směs na zdobení. V misce promíchejte mouku s cukrem a postupně přilévejte až 60 ml vody, dokud nevznikne hustá hladká pasta. Pastou naplňte cukrářský sáček s malým kulatým otvorem. Na nakynuté buchtičky nakreslete křížky, vložte je do trouby a pečte 10 minut. Poté ztlumte teplotu na 170 °C a dopečte dalších 25 minut.
6
Mezitím připravte glazuru. Nasypte zbylý cukr do kastrůlku, přilijte 60 ml vody a svařte na mírném plamenu asi 4 minuty. Vznikne lepkavý sirup, nechte ho zchladnout a poté jím potřete ještě horké buchtičky. Posypte kůrou limety.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Beránek

Beránek

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Limetková kůra Máslo Mléko Olej Perníkové koření Skořice - mletá Sušené droždí Vejce

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

61
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
18
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot dog
Hot dog
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot-dog taštičky
Hot-dog taštičky
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact