• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot Cross Buns

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané kynuté buchtičky skrývají uvnitř super čokoládové překvapení a nejlepší jsou ještě teplé přímo z trouby!

Suroviny

16 porce
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 450
      ml mléko teplé
    • 220
      g cukr krupice
    • 650
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 50
      g kakao holandské
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g máslo + na vymazání formy
    • olej na vytření mísy
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 0,50
      ks limetková kůra
  • Směs na křížky:
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmíchejte v mléce spolu s 1 lžící cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek, přibližně 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mouku nasypte do mísy a promíchejte s polovinou zbylého cukru, skořicí, perníkovým kořením a kakaem. Přilijte kvásek, rozšlehané vejce a krátce promíchejte hnětacím hákem v robotu nebo vařečkou. Nyní přidejte změklé máslo pokrájené na kostičky a hněťte střední rychlostí 5 minut.
3
Těsto dejte do mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou nebo fólií a nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu a půl. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, lehce vytáhněte na placku a posypte ji čokoládou nasekanou na malé kousky. Okraje těsta přehněte dovnitř a krátce do něj zapracujte čokoládu. Těsto rozdělte na 16 stejně velkých dílů a z každého v ruce zlehka vytvarujte kouli. Koule naskládejte na plech vymazaný máslem s mezerami asi 1 cm mezi každým bochánkem. Překryjte utěrkou a nechte opět na teplém místě kynout 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

5
Troubu rozehřejte na 180 °C. Připravte směs na zdobení. V misce promíchejte mouku s cukrem a postupně přilévejte až 60 ml vody, dokud nevznikne hustá hladká pasta. Pastou naplňte cukrářský sáček s malým kulatým otvorem. Na nakynuté buchtičky nakreslete křížky, vložte je do trouby a pečte 10 minut. Poté ztlumte teplotu na 170 °C a dopečte dalších 25 minut.
6
Mezitím připravte glazuru. Nasypte zbylý cukr do kastrůlku, přilijte 60 ml vody a svařte na mírném plamenu asi 4 minuty. Vznikne lepkavý sirup, nechte ho zchladnout a poté jím potřete ještě horké buchtičky. Posypte kůrou limety.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Beránek

Beránek

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Limetková kůra Máslo Mléko Olej Perníkové koření Skořice - mletá Sušené droždí Vejce

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Podkova - dort

Podkova - dort

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

43
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
36
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
30
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot dog
Hot dog
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot-dog taštičky
Hot-dog taštičky
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact