• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot Cross Buns

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané kynuté buchtičky skrývají uvnitř super čokoládové překvapení a nejlepší jsou ještě teplé přímo z trouby!

Suroviny

16 porce
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 450
      ml mléko teplé
    • 220
      g cukr krupice
    • 650
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 50
      g kakao holandské
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g máslo + na vymazání formy
    • olej na vytření mísy
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 0,50
      ks limetková kůra
  • Směs na křížky:
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmíchejte v mléce spolu s 1 lžící cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek, přibližně 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mouku nasypte do mísy a promíchejte s polovinou zbylého cukru, skořicí, perníkovým kořením a kakaem. Přilijte kvásek, rozšlehané vejce a krátce promíchejte hnětacím hákem v robotu nebo vařečkou. Nyní přidejte změklé máslo pokrájené na kostičky a hněťte střední rychlostí 5 minut.
3
Těsto dejte do mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou nebo fólií a nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu a půl. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, lehce vytáhněte na placku a posypte ji čokoládou nasekanou na malé kousky. Okraje těsta přehněte dovnitř a krátce do něj zapracujte čokoládu. Těsto rozdělte na 16 stejně velkých dílů a z každého v ruce zlehka vytvarujte kouli. Koule naskládejte na plech vymazaný máslem s mezerami asi 1 cm mezi každým bochánkem. Překryjte utěrkou a nechte opět na teplém místě kynout 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

5
Troubu rozehřejte na 180 °C. Připravte směs na zdobení. V misce promíchejte mouku s cukrem a postupně přilévejte až 60 ml vody, dokud nevznikne hustá hladká pasta. Pastou naplňte cukrářský sáček s malým kulatým otvorem. Na nakynuté buchtičky nakreslete křížky, vložte je do trouby a pečte 10 minut. Poté ztlumte teplotu na 170 °C a dopečte dalších 25 minut.
6
Mezitím připravte glazuru. Nasypte zbylý cukr do kastrůlku, přilijte 60 ml vody a svařte na mírném plamenu asi 4 minuty. Vznikne lepkavý sirup, nechte ho zchladnout a poté jím potřete ještě horké buchtičky. Posypte kůrou limety.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Beránek

Beránek

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Limetková kůra Máslo Mléko Olej Perníkové koření Skořice - mletá Sušené droždí Vejce

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Paprikový salát

Paprikový salát

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

263
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
47
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Cottage sardinky - pomazánka
Cottage sardinky -…
27
Ostrokyselá čínská polévka
Ostrokyselá čínská…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot dog
Hot dog
Hot-dog taštičky
Hot-dog taštičky
Houbařské nudle
Houbařské nudle
  • Recepty.cz
  • Hot Cross Buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact