• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
Napište svůj komentář k receptu

Horolezecký chléb

autor: Petr Brno
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horolezecký chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml pivo
    • 100
      ml voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g celer 100-150 strouhaný
    • 200
      g chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na kostky, celer hrubě nastrouhaný a na sucho krátce opražený. (Slanina a celer nesmějí být horké).
2
Alternace: místo piva: víno bílé - sladší, celozrnná mouka může být i žitná, místo celeru: černé olivy. Podle chuti můžeme přidat: nasekanou cibulku, rozdrcený česnek, bylinky, koření.
3
Program základní, množství 1000, kůrka medium.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 15. 1. 2010 19:41

    Chleba se vubec nepovedl:-( Delala jsem presne podle navodu, hcleba byl tezky a nedopeceny, na vyhozeni:-(((

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 22:12

    Drolení může mít na svědomí použitá mouka, trochu jiný program různých pekáren a podle mých zkušeností hlavně igelitový sáček, jako obal proti oschnutí. To je potřeba individuálně vyzkoušet a balit do utěrky. Recept je velmi starý a dřív se pekl v troubě v "srnčím hřebetu" . Proto je tam ten prášek do pečiva. Pokud má vaše pekárna program na pečení s práškem do pečiva, lze ho použít(někde je to pr.10). Stálé zdraví přeje Pet.

  • Mirka Marková | 18. 8. 2008 12:40

    Pekla jsem tento chleba na turidtickou dovolenou do Rumunských hor, jenom v přepočtu na 1,5 kg a bez sýra. Výsledek byl senzační! :-) Celková váha chleba byla nakonec 2 kg a vydržel nám šest dní. I poslední den byl dobrý, i když už se trochu drobil.Doporučuju!!!

  • Magda Budská | 23. 4. 2008 11:18

    Tento chleba nás trochu zklamal. Když se pekl, celer voněl po celém bytě,ale v chlebu pak cítit nebyl. Taky se chleba docela drolil.Ten sýr na kostky je dobrý nápad a použiji jako obměnu i u jiného chleba.

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 21:04

    O výkendu upeču,celer je v receptu zajímavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Celozrnná mouka Chlebová mouka Olivový olej Pivo Prášek do pečiva Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
57
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
46
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
39
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
35
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact