• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
Napište svůj komentář k receptu

Horolezecký chléb

autor: Petr Brno
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horolezecký chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml pivo
    • 100
      ml voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g celer 100-150 strouhaný
    • 200
      g chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na kostky, celer hrubě nastrouhaný a na sucho krátce opražený. (Slanina a celer nesmějí být horké).
2
Alternace: místo piva: víno bílé - sladší, celozrnná mouka může být i žitná, místo celeru: černé olivy. Podle chuti můžeme přidat: nasekanou cibulku, rozdrcený česnek, bylinky, koření.
3
Program základní, množství 1000, kůrka medium.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 15. 1. 2010 19:41

    Chleba se vubec nepovedl:-( Delala jsem presne podle navodu, hcleba byl tezky a nedopeceny, na vyhozeni:-(((

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 22:12

    Drolení může mít na svědomí použitá mouka, trochu jiný program různých pekáren a podle mých zkušeností hlavně igelitový sáček, jako obal proti oschnutí. To je potřeba individuálně vyzkoušet a balit do utěrky. Recept je velmi starý a dřív se pekl v troubě v "srnčím hřebetu" . Proto je tam ten prášek do pečiva. Pokud má vaše pekárna program na pečení s práškem do pečiva, lze ho použít(někde je to pr.10). Stálé zdraví přeje Pet.

  • Mirka Marková | 18. 8. 2008 12:40

    Pekla jsem tento chleba na turidtickou dovolenou do Rumunských hor, jenom v přepočtu na 1,5 kg a bez sýra. Výsledek byl senzační! :-) Celková váha chleba byla nakonec 2 kg a vydržel nám šest dní. I poslední den byl dobrý, i když už se trochu drobil.Doporučuju!!!

  • Magda Budská | 23. 4. 2008 11:18

    Tento chleba nás trochu zklamal. Když se pekl, celer voněl po celém bytě,ale v chlebu pak cítit nebyl. Taky se chleba docela drolil.Ten sýr na kostky je dobrý nápad a použiji jako obměnu i u jiného chleba.

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 21:04

    O výkendu upeču,celer je v receptu zajímavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Celozrnná mouka Chlebová mouka Olivový olej Pivo Prášek do pečiva Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Plněná bageta

Plněná bageta

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Máslové řízky

Máslové řízky

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Míša řezy
Míša řezy
47
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
38
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
36
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact