• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
Napište svůj komentář k receptu

Horolezecký chléb

autor: Petr Brno
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horolezecký chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml pivo
    • 100
      ml voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g celer 100-150 strouhaný
    • 200
      g chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na kostky, celer hrubě nastrouhaný a na sucho krátce opražený. (Slanina a celer nesmějí být horké).
2
Alternace: místo piva: víno bílé - sladší, celozrnná mouka může být i žitná, místo celeru: černé olivy. Podle chuti můžeme přidat: nasekanou cibulku, rozdrcený česnek, bylinky, koření.
3
Program základní, množství 1000, kůrka medium.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 15. 1. 2010 19:41

    Chleba se vubec nepovedl:-( Delala jsem presne podle navodu, hcleba byl tezky a nedopeceny, na vyhozeni:-(((

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 22:12

    Drolení může mít na svědomí použitá mouka, trochu jiný program různých pekáren a podle mých zkušeností hlavně igelitový sáček, jako obal proti oschnutí. To je potřeba individuálně vyzkoušet a balit do utěrky. Recept je velmi starý a dřív se pekl v troubě v "srnčím hřebetu" . Proto je tam ten prášek do pečiva. Pokud má vaše pekárna program na pečení s práškem do pečiva, lze ho použít(někde je to pr.10). Stálé zdraví přeje Pet.

  • Mirka Marková | 18. 8. 2008 12:40

    Pekla jsem tento chleba na turidtickou dovolenou do Rumunských hor, jenom v přepočtu na 1,5 kg a bez sýra. Výsledek byl senzační! :-) Celková váha chleba byla nakonec 2 kg a vydržel nám šest dní. I poslední den byl dobrý, i když už se trochu drobil.Doporučuju!!!

  • Magda Budská | 23. 4. 2008 11:18

    Tento chleba nás trochu zklamal. Když se pekl, celer voněl po celém bytě,ale v chlebu pak cítit nebyl. Taky se chleba docela drolil.Ten sýr na kostky je dobrý nápad a použiji jako obměnu i u jiného chleba.

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 21:04

    O výkendu upeču,celer je v receptu zajímavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Celozrnná mouka Chlebová mouka Olivový olej Pivo Prášek do pečiva Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Koláčky

Koláčky

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

256
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
152
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
140
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
111
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
36
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact