• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
Napište svůj komentář k receptu

Horolezecký chléb

autor: Petr Brno
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horolezecký chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml pivo
    • 100
      ml voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g celer 100-150 strouhaný
    • 200
      g chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na kostky, celer hrubě nastrouhaný a na sucho krátce opražený. (Slanina a celer nesmějí být horké).
2
Alternace: místo piva: víno bílé - sladší, celozrnná mouka může být i žitná, místo celeru: černé olivy. Podle chuti můžeme přidat: nasekanou cibulku, rozdrcený česnek, bylinky, koření.
3
Program základní, množství 1000, kůrka medium.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 15. 1. 2010 19:41

    Chleba se vubec nepovedl:-( Delala jsem presne podle navodu, hcleba byl tezky a nedopeceny, na vyhozeni:-(((

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 22:12

    Drolení může mít na svědomí použitá mouka, trochu jiný program různých pekáren a podle mých zkušeností hlavně igelitový sáček, jako obal proti oschnutí. To je potřeba individuálně vyzkoušet a balit do utěrky. Recept je velmi starý a dřív se pekl v troubě v "srnčím hřebetu" . Proto je tam ten prášek do pečiva. Pokud má vaše pekárna program na pečení s práškem do pečiva, lze ho použít(někde je to pr.10). Stálé zdraví přeje Pet.

  • Mirka Marková | 18. 8. 2008 12:40

    Pekla jsem tento chleba na turidtickou dovolenou do Rumunských hor, jenom v přepočtu na 1,5 kg a bez sýra. Výsledek byl senzační! :-) Celková váha chleba byla nakonec 2 kg a vydržel nám šest dní. I poslední den byl dobrý, i když už se trochu drobil.Doporučuju!!!

  • Magda Budská | 23. 4. 2008 11:18

    Tento chleba nás trochu zklamal. Když se pekl, celer voněl po celém bytě,ale v chlebu pak cítit nebyl. Taky se chleba docela drolil.Ten sýr na kostky je dobrý nápad a použiji jako obměnu i u jiného chleba.

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 21:04

    O výkendu upeču,celer je v receptu zajímavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Celozrnná mouka Chlebová mouka Olivový olej Pivo Prášek do pečiva Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Rychlé langoše
Rychlé langoše
23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
19
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact