V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme. Přidáme čerstvou citronovou šťávou a ohříváme, dokud nejsou maliny horké. Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tommy Howinday
|3. 7. 2016 17:43
Kdybych si tak přečetl komentáře pod receptem :-) Šťáva z jednoho citronu je fakt moc. Takový škleb jsem dlouho nevytvořil. A to malin bylo asi kilo. Rozhodně se nesnazte utáhnout tu kyselost pomocí cukru :-! To mě taky malém zabilo. A kyselost zůstala. Nejlepší je nasypat tam trochu jedlé sody. Pěkně se to zneutralizuje. Ale ta sladkost tam prostě zůstane. Od těch dob už cukr nechci vidět. Zredil jsem to mlékem a udělal si z toho parádní koktejl. To je vše, co se s tím dalo udělat. Takže citron a cukr bacha! ;-)
robert
|4. 3. 2016 13:11
jsem rád, že nemusím běžet pro griotku :-)
Nikyss
|21. 12. 2014 15:16
Super recept.. citrónu stačí pár kapek.. ale citronku ee, rač citrón.. griotka být ani nemusí, ani nic jiného, zbytečně drahé :) jinak opravdu vynikající ;)
vw
|20. 7. 2014 17:51
Recept dobrý, jenom dvě lžíce citronu je moc (citronku nebrat). Zvlášť když jsou maliny kyselší. Griotku můžete nahradit dobrou slivovicí, je to taky dobré.