• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Horké maliny
Napište svůj komentář k receptu

Horké maliny

autor: 1982Petula
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 23
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 200
      g maliny čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl griotka

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme. Přidáme čerstvou citronovou šťávou a ohříváme, dokud nejsou maliny horké. Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Kiwi-malina smoothie

Kiwi-malina smoothie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tommy Howinday | 3. 7. 2016 17:43

    Kdybych si tak přečetl komentáře pod receptem :-) Šťáva z jednoho citronu je fakt moc. Takový škleb jsem dlouho nevytvořil. A to malin bylo asi kilo. Rozhodně se nesnazte utáhnout tu kyselost pomocí cukru :-! To mě taky malém zabilo. A kyselost zůstala. Nejlepší je nasypat tam trochu jedlé sody. Pěkně se to zneutralizuje. Ale ta sladkost tam prostě zůstane. Od těch dob už cukr nechci vidět. Zredil jsem to mlékem a udělal si z toho parádní koktejl. To je vše, co se s tím dalo udělat. Takže citron a cukr bacha! ;-)

  • robert | 4. 3. 2016 13:11

    jsem rád, že nemusím běžet pro griotku :-)

  • Nikyss | 21. 12. 2014 15:16

    Super recept.. citrónu stačí pár kapek.. ale citronku ee, rač citrón.. griotka být ani nemusí, ani nic jiného, zbytečně drahé :) jinak opravdu vynikající ;)

  • vw | 20. 7. 2014 17:51

    Recept dobrý, jenom dvě lžíce citronu je moc (citronku nebrat). Zvlášť když jsou maliny kyselší. Griotku můžete nahradit dobrou slivovicí, je to taky dobré.

  • aaa26 | 1. 1. 2014 12:23

    :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Griotka Maliny Máslo

Veganské lívance: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Veganské lívance: Deník veganky

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
33
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
32
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou
Horké jablko se zázvorem a skořicí
Horké jablko se zázvorem a skořicí
Horké kakao
Horké kakao
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Hornický guláš
Hornický guláš
Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Hořčicová krkovička a zelný salát s…
  • Recepty.cz
  • Horké maliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact